Beter slapen door een spijkermat!

Beter slapen? De Flowee spijkermat wordt er al jaren met veel succes voor gebruikt. Door elke avond zo’n 20 à 40 minuten gebruik te maken van de spijkermat merk je binnen enkele dagen al verschil. Enthousiaste klanten geven aan dat ze sneller in slaap vallen, meer doorslapen en uitgerust wakker worden. Hoe dit precies werkt leggen we hieronder uit.

Beter slapen door sneller in slaap te vallen

Als je druk bent in je hoofd kan het zijn dat je moeilijk in slaap valt. Je bent niet de enige: iedere nacht wordt de zoekterm ‘(help), ik kan niet slapen’ intypt bij Google. Gedachten blijven continu opkomen en het is dan lastig om in slaap te vallen. Het is vreselijk als je om 02:00 op de klok kijkt en nog steeds geen oog dichtgedaan hebt. Vooral tijdens drukke periodes waarin je je slaap juist heel hard nodig hebt. Het lijkt dan net alsof er geen einde komt aan al het piekeren. Herkenbaar? Dan is ieder hulpmiddel voor beter slapen welkom!

Positieve effecten van de spijkermat gerelateerd aan jouw nachtrust;

 Sneller in slaap vallen
 Meer doorslapen
✓ Uitgerust wakker worden

Flowee Spijkermat Marvelousz

Even op een spijkermat liggen voordat je gaat slapen helpt om sneller in slaap te vallen. Als je met je rug op de mat gaat liggen, het liefst met de blote huid, ervaart je lichaam allemaal ‘pijnlijke’ prikkels. Dit komt door de scherpe uiteinden van de spijkermat. Op de spijkermat zitten wel meer dan 8500 unieke drukpunten! Deze prikkels kunnen in het begin pijnlijk zijn en een ongemakkelijk gevoel geven. Jouw aandacht gaat hierdoor volledig naar je lichaam en de drukke gedachten worden een stuk minder. De enige gedachte die misschien overblijft is: ‘Waarom doe ik dit mezelf aan?’ Maar binnen enkele minuten trekt het prikkende gevoel weg en ervaart je lichaam totale ontspanning.

Totale ontspanning door endorfine & oxytocine

In de tussentijd maakt jouw brein gelukshormonen aan: endorfine en oxytocine. Deze hormonen hebben pijnstillende eigenschappen en gaan de strijd aan met pijnprikkels die je ervaart. Je zult merken dat de pijnprikkel steeds minder wordt, je kan eventueel een tinteling of jeuk ervaren. Dit komt door de doorbloeding die wordt geactiveerd. Je lijf wordt lekker warm op de plekken waar de mat de huid raakt. Dit heeft ook weer een ontspannende werking op de spieren.

Nog meer lezen over de werking van de spijkermat? Lees het hier. 

Zodra je doorhebt dat je piekert, wordt het vaak alleen maar erger: herkenbaar?

Want je moet nu eenmaal gaan slapen, morgen weer een belangrijke dag, nog maar zoveel uur te gaan, ik moet echt gaan slapen nu anders ben ik niks waard en zo verder. Hoe kan je dit dan doorbreken om toch snel in slaap te vallen? Juist met een spijkermat!

Review:
De eerste keer was even wennen maar de spijkermat doet absoluut geen pijn. Ik gebruik hem nu ongeveer een week en alhoewel ik nooit slaapproblemen heb gehad merk ik dat als ik er 10 minuten op lig voordat ik ga slapen ik echt heel erg lekker in slaap val. Ik ben super ontspannen en slaperig en ben zelfs al een keer op het matje in slaap gevallen!
Astrid uit Arnhem

Diepere ontspanning

Doordat er zoveel in je lijf gebeurt word je aandacht volledig naar je lijf getrokken. Je maakt hierbij onbewust jouw hoofd leeg en je komt in een diepere ontspanning terecht. Het kan een machteloos gevoel geven als je slecht slaapt: wat kun je eraan doen? Een spijkermat is een makkelijke manier om meer ontspannen te raken. Je lichaam wordt lekker warm en stijve spieren zullen ontspannen. Je zal merken dat je slaperig wordt als je er langer op ligt en dit is dan ook een mooi moment om de mat aan de kant te leggen. Het zal dan niet lang meer duren voordat je in slaap valt. Je gaat als het ware heel ontspannen de nacht in. Per keer kan het verschillen hoe lang je op de mat ligt voordat je gaat slapen. Het heeft bijvoorbeeld ook te maken met je gemoedstoestand hoe snel je in de diepere ontspanning komt.

Doorslapen en uitgerust wakker worden

Wanneer je de mat gebruikt voor het slapen gaan kom je in een diepere ontspanning terecht. Hierdoor val je sneller in slaap maar word je ook minder snel wakker. Jouw aandacht is volledig naar jouw lichaam getrokken en daarmee zijn er veel minder of geen gedachten meer die nog rondspoken en je nachtrust kunnen verstoren. Door deze diepe ontspanning is de kans zeer groot dat je minder vaak wakker wordt en meer energie hebt als je in de ochtend ontwaakt. De spijkermat is een van onze tips voor beter slapen.

BEKIJK HIER DE FLOWEE SPIJKERMAT IN DE WEBSHOP

Review:
Heel lang loop ik met rug/schouder klachten. Onrustige nachten slecht slapen, op advies van een familie lid de Flowee mat en kussen aan geschaft. Wat zal ik zeggen het is elk cent waard!! Na dat ik 20min op de mat gelegen heb (zonder shirt) sta ik op met soepele schouders en slaap ik als een roosje! Meest beste uitvinding ever! Raad het iedereen om me heen aan die met deze klachten rond loopt.
Mounia uit Amsterdam

Review:

Ik heb al een langere tijd last van dat ik niet echt lekker in mijn vel zit. Weinig energie, slecht en of gebroken nachtrust. Dit ondanks dat ik een hele gezonde bewuste leefstijl heb. Toen kwam Flowee op mijn pad. Na het onderzocht te hebben heb ik een mat en een kussen aangeschaft. Sinds de eerste avond dat ik het gebruik, heb ik meer uurtjes vast aan 1 stuk door geslapen en 's ochtends vroeg voor mijn wekker klaar wakker en bomvol energie! Wat een toevoeging en verrijking is dit voor mij zeg. En wat een rust geeft dit mij. Ik ben weer in balans!
Melissa uit Den Haag

LEES HIER NOG MEER ERVARINGEN

Terug naar blog
1 van 3