Is het effect van de spijkermat bewezen door de wetenschap?

Al sinds 2011 mogen we ontzettend veel mensen blij maken met de Flowee spijkermat. De vele reviews die we elke dag mogen ontvangen is voor ons dé wetenschap dat de spijkermat werkt!

Maar voor wie op zoek is naar nog meer bewijskracht hebben we een aantal relevante wetenschappelijke onderzoeken verzameld die aantonen dat de werking van de spijkermat of acupressuur* wetenschappelijk is bewezen.

*De spijkermat is een vorm van acupressuur en wordt ook wel acupressuurmat genoemd. Vandaar dat we deze wetenschappelijk onderzoeken hierin mee nemen.

Roel van Regie Over Eigen Leven op een Flowee spijkermat

Wetenschappelijk onderzoek naar verlichting van lage rugpijn door de spijkermat

Er is een studie gedaan wat de effecten zijn van het gebruik van de spijkermat als hulpmiddel, aanvullend op therapeutische behandelingen bij patiënten met chronische lage rugpijn. Dit is een onderzoek wat ook aansluit bij reviews die wij hebben ontvangen.

De studie bevestigt dat de acupressuurmat zorgt voor pijnverlichting, verbetert de bewegingsruimte en vergroot hiermee de kwaliteit van leven. Zeker op langer termijn!

Omdat de spijkermat een veilig product is om thuis te gebruiken maakt het de mat een waardevol hulpmiddel bij een langdurige behandeling van lage rugpijn.

Van de Flowee spijkermat heb je jarenlang plezier waardoor dit de investering meer dan waard maakt!

Bron: Efficacy of an Acupressure Mat in Association with Therapeutic Exercise in the Management of Chronic Low Back Pain: A Prospective Randomized Controlled Study

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Snelle levering. Voor het eerst dat ik een spijkermat gebruik. Na bijna een week gebruikt te hebben gister in slaap gevallen op mijn spijkermat. Na een uur werd ik wakker. Best een pijnlijke huid maar mijn lage rugpijn is helemaal verdwenen terwijl ik hier al jaren last van heb. Zometeen weer een spijkermat sessie! Ik ben fan!

  Review van Angélique La Gordt Dillie
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Ik had nog nooit een spijkermat gebruikt maar vanwege steeds terugkomende rugklachten en snel vast zitten van spieren nu een aangeschaft. Na wat onderzoek uitgekomen bij Flowee en heb de set met kussen gekocht. Het is best even wennen als je er voor het eerst op gaat liggen. Vooral het van de mat afgaan voel ik best wel. Wel zitten mijn spieren ook in nek/schouders minder vast. Alles voelt wat soepeler. De lage rugpijn is (nog) niet geheel weg, maar heb er voor mijn gevoel minder last van. Ik ben een paar keer in slaap gevallen op de mat, maar ik zet een wekker voor de zekerheid. Ik ben blij met mijn aankoop.

  Review van Grietje 
 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Fantastisch! Je voelt de spieren bijna meteen ontspannen. Lage rugpijn verdwijnt als sneeuw voor de zon. Na afloop is de rug heerlijk warm. Niet twijfelen! Ik had deze spijkermat veel eerder moeten kopen.

  Review van Marjan 

De spijkermat inzetten als hulpmiddel bij onregelmatige diensten. Wetenschappelijk getest bij verschillende ziekenhuis werknemers.

Wanneer je onregelmatig werkt, misschien wel in een stressvolle omgeving zoals een ziekenhuis, kan het zijn dat je met slaapproblemen, stress of vermoeidheidsklachten kampt.

Onderstaand Koreaans onderzoek toont aan dat acupressuur ervoor kan zorgen dat stress, vermoeidheidsklachten en angsten verminderen. Een bijkomend voordeel is het reguleren van het parasympatische en sympathische zenuwstelsel, wat een positief uitwerking heeft op het herstel van het lichaam.

Omdat de spijkermat, ook wel acupressuur mat of acupunctuur mat genaamd, werkt volgens het principe van de acupressuur delen we graag dit onderzoek.

Bron: Effects of Meridian Acupressure on Stress, Fatigue, Anxiety, and Self-Efficacy of Shiftwork Nurses in South Korea

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Wat een ervaring…. Spijkermat. Burn-Out, jarenlang hoge werkdruk in de zorg, dochter met verstandelijke beperking. Mijn lichaam is en doet pijn. Nu een paar dagen elke dag op de mat gelegen. Het is te kort om te merken dat mijn lichaam minder pijn doet, maar na gebruik, ervaar ik een gevoel van ontspanning.
  Voor nu nog kortdurend. Ik hoop dat met de tijd het gevoel langer aanwezig blijft! Ik ben tot nu toe zeer tevreden!

  Review van Karina Bakker 
 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Super fijne spijkermat. Ik was nog onbekend met spijkermatten maar ivm een paniekstoornis door een overprikkeld zenuwstelsel wilde ik het toch graag proberen en wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb. Het ontspant zowel mijn lijf als mijn hoofd en helpt mijn zenuwstelsel tot rust te komen. Mijn hoop is dat ik hierdoor op den duur m’n zenuwstelsel kan helen en de paniekstoornis volledig verdwijnt. Mijn man bekeek me vrij sceptisch de eerste twee dagen als ik op de mat ging liggen maar is ook om. Ik had de volledige set gekocht om mijn hele lijf in 1 keer te behandelen maar de korte mat en het bekisten ben ik nu kwijt aan m’n man. Iedere avond liggen we naast elkaar nog even een half uurtje op onze mat voor het slapen gaan. Heerlijk!
  Enige minpunt is dat je echt de wekker moet zetten omdat je er op in slaap valt zo ontspannend is het.

  Review van Annerieke Nieuwenhuizen
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Ik wist niet goed wat ik moest verwachten van de mat. Ik had in een boek gelezen dat een dergelijke mat goed kan helpen met ontspannen. Wel zo fijn met een druk leven! De spijkers oefenen druk uit op de drukpunten van het lichaam en zorgen zo voor spierontspanning. Ik gebruik de mat op bed door er voor het slapengaan even zo'n 10 a 15 minuten met de ogen dicht op te liggen. Al na zo'n 5 minuten voel ik me een stuk meer ontspannen. Mijn slaap is er ook erg op vooruit gegaan. Als ik de mat gebruik voor het slapengaan, slaap ik veel dieper en kom ik makkelijker in slaap. Ik kan het dan ook aanraden voor mensen die moeite hebben met ontspannen of in slaap vallen.

  Review van Jane E. 

Wetenschappelijk onderzoek: regelmatig ontspannen op een spijkermat zorgt voor een verbetering van de slaap kwaliteit en de concentratie.

In totaal hebben 60 jonge mensen mee gedaan aan het onderzoek. Hieruit blijkt dat zowel de groep van 30 personen die de spijkermat gebruikten, als de groep die zorgden voor ontspanning op een andere manier de voordelen van de verbetering van slaap en concentratie ontdekten.

Dit onderzoek toont het belang van regelmatig ontspannen aan.

Bron: Regular use of acupressure mats reduces perceived stress at subjective but not psychophysiological levels: Insights from a three-week relaxation training

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Goede prijs/kwaliteit verhouding, maar belangrijker is dat ik mijn slaapmedicatie niet meer gebruik. Iedere avond 20min op de mat zorgt voor een snelle diepe slaap. En de mat helpt tevens bij spierpijn. Kortom, het geld meer dan waard!

  Review van Monique Mastwijk
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Ik heb de mat nu 2 weken in gebruik. Ik gebruik de mat en kussen 20 min voor het slapen gaan op bed. Ik zet dan een meditatie op, de meditatie is veel effectiever nu, omdat ik mij bewust blijf van de mat onder mij. Ik slaap veel langer en beter. Heel ontspannend! Je moet er wel even 'door', maar daarna wordt de rug warm en ontspan je. Ik heb de mat neergelegd in mijn yogastudio voor mijn klanten om te proberen, omdat ik echt vind dat dit een goed product is. Heel erg bedankt Flowee voor dit top product! Hopelijk vinden veel mensen jullie matten! Groetjes, een enthoussiante yogajuf :)

  Review van Coralie - Mangalah Yoga
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  Ik was vrij sceptisch over de eventuele ontspannende werking, maar het is echt zo!! Gisteren voor het eerst sinds lange tijd goed geslapen, zonder gebruik van slaapmiddeltjes

  Review van Daan.