Welk model spijkermat past het beste bij mij?

De Flowee spijkermat vind je in verschillende modellen: het gewone model groot, ECO versie, klein ECO model en een kussen. Maar welk model gebruik je nou wanneer en welke variant past het beste bij jouw wensen? In dit artikel geven we alle tips over onze spijkermat producten. Heb je nog vragen? Stel ze gerust hieronder.

Kwaliteitsverschillen:

Voordat we dieper in gaan op onze modellen willen we graag vertellen dat ook de kwaliteit van een spijkermat, of ook wel acupressuurmat, enorm belangrijk is.  

Wanneer je een spijkermat koopt wil je dat je er lang plezier van hebt. En dat niet alleen! Het is ook van groot belang dat de spijkermat doet wat deze belooft. Koop je een spijkermat let dan goed op onderstaande punten: 

1. Aantal drukpunten op de spijkermat
2. Opbouw en hardheid van de spijkers
3. Materiaalkeuze
4. Afmetingen van de mat

Bovenstaande punten zijn van invloed op de duurzaamheid en werking van de mat. Bij Flowee staat de kwaliteit van de spijkermatten op 1. Wil je meer weten over de kwaliteit van de Flowee Spijkermat lees dan dit artikel.

 

De ‘gewone’ Flowee spijkermat

Wil je beginnen met een spijkermat dan adviseren we eigenlijk altijd om voor de grote mat te gaan (dit kan ons gewone model zijn of de ECO versie).

De mat is namelijk groot genoeg om er met de rug op te gaan liggen. Erg fijn om deze in bed te gebruiken voor het slapen gaan. Op deze manier stimuleer je alle drukpunten in de rug en wordt de doorbloeding gestimuleerd die dan door het gehele lichaam gaat stromen. 

De gewone spijkermat wordt het meest ingezet ter ontspanning, vermindering van (chronische) pijnklachten, voor een goede nachtrust en gezonde leefstijl.

”Wist je dat door stress wordt veel spanning opgeslagen in de nek- en schouderspieren? Hierdoor kunnen rugklachten en hoofdpijn ontstaan. Door dagelijks de spijkermat te gebruiken worden de afvalstoffen beter en sneller afgevoerd en ontspannen de spieren. Hierdoor kunnen klachten verminderen en zelfs voorkomen worden.”

Flowee Spijkermat - Style By Sanne

 

Doordat de doorbloeding wordt geactiveerd heeft de spijkermat een ontspannende werking op de spieren. Ook ervaar je mentaal een rustmoment omdat de aandacht volledig naar het lichaam getrokken wordt. Hierdoor val je sneller en dieper in slaap. Waardoor je uitgerust wakker wordt. 

Ook kan deze mat zittend in een stoel of op bank gebruikt worden. Handig voor op kantoor of in de auto. Voor het beste resultaat adviseren wij de mat direct op de blote huid te gebruiken, maar het kan ook met dun shirt of een hemd.

Dit model kan ook gebruikt worden voor de benen. Dit zien we veel terug bij topsporters. Doordat de spijkermat de doorbloeding wordt geactiveerd kan deze een positieve uitwerking hebben bij spierpijn en herstel na een intensieve inspanning zoals een wedstrijd. Dit model helpt ook voor minder pijnlijke en vermoeide voeten.

De Flowee spijkermat vind je in verschillende kleuren.

Bekijk hier de opties.

Flowee Spijkermat kussen

Als aanvulling op de spijkermat hebben we het Flowee Spijkermat kussen. Deze is gevuld met natuurlijk boekweitkaf. Dit materiaal vormt erg gemakkelijk naar elk lichaam en is daarom erg geschikt voor de nek en schouders. 

Boekweitkaf heeft als eigenschap dat het warmte en luchtdoorlatend is, dit zorgt voor extra comfort. 

Vaak slaan we juist hier veel spanning op, vaak ook door een verkeerde (werk)houding. Dit kan ervoor zorgen dat we last hebben van hoofdpijn. 

Ook bij migraine en spanningshoofdpijn is dit kussen inzetbaar. Je kan deze erg gemakkelijk gebruiken op de bank of stoel.

Door middel van een rits en een aparte binnenhoes is het erg gemakkelijk om de vulling eruit te halen. Hiermee kan je zelf de juiste hoogte bepalen. 

Flowee Spijkermat Kussen - Grijs-Zeegroen
KOOP HIER JOUW FLOWEE SPIJKERMAT KUSSEN 

Tip: Bewaar het boekweitkaf apart in een losse zak zodat je dit later kan gebruiken om het kussen weer aan te vullen. Door het gebruik kan het namelijk voorkomen dat het boekweitkaf gaat slinken.


De kleine Flowee Spijkermat

Heb je een staand beroep of wandel je veel op een dag? Dan kan het zijn dat je aan het eind van de dag last hebt van vermoeide of zere voeten. Met een spijkermat kan de drukpunten in de voetzolen stimuleren. De scherpe punten van de mat prikken in de zenuwuiteinden van de huid, stimuleren de doorbloeding en zorgen ervoor dat je een verkwikkend gevoel ervaart.

Dit model is klein en compact zodat je deze erg gemakkelijk mee kunt nemen. Ook geschikt voor alleen de onderrug! 

Flowee Spijkermat voeten

Flowee Spijkermat ECO

Kies je voor duurzaamheid dan ga voor ons ECO model. Dit model is qua afmetingen even groot als de gewone spijkermat en onderscheidt zich vooral in materiaal en afwerkingen. Dit maakt dat deze spijkermat een luxe uitstraling heeft en rijker aanvoelt. 

Flowee Spijkermat ECO - Man

De vulling* van deze spijkermat is gemaakt van kokosvezels. Hierdoor is deze mat duurzamer en heeft de mat een langere levensduur dan onze gewone mat. 

Je herkent de ECO mat aan het gekleurde randje rondom de spijkermat. Deze heeft dezelfde kleur als de spikes.

* Door de vulling is deze spijkermat ook intenser dan onze gewone mat. Maar daardoor zeker niet minder toegankelijk. Het kan zijn dat je in het begin wat langer met een shirt op de mat ligt om te wennen aan de (pijn)prikkel. 

Met Flowee willen wij graag zo duurzaam en milieuvriendelijk ondernemen. Wij blijven ons op dit gebied ontwikkelen.

Onze varianten van de Flowee spijkermat:

BEKIJK HIER DE VOLLEDIGE SPIJKERMAT COLLECTIE

Terug naar blog
1 van 3