Veelgestelde vragen over de Spijkermat

Een spijkermat is voor sommige mensen een vrij nieuw en onbekend product. Het is dan ook logisch dat het gebruik hiervan vragen bij je oproept. Hieronder vind je de meest gestelde vragen over de spijkermat van onze klanten, met de daarbij horende antwoorden.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mail of laat een bericht achter op de contactpagina. En je krijgt van ons binnen 1 à 2 werkdagen een reactie.

Manon & Tamara van Flowee met de spijkermatten

Veelgestelde vragen

Welke spijkermat past het beste bij mij?

Bij Flowee vind je verschillende modellen. Wil jij graag weten welk model voor jou het meest geschikt is? Kom er achter op onze welk model spijkermat past het best bij mij pagina. Hier vergelijken we de verschillende modellen met elkaar.

Hoe gebruik je de Flowee spijkermat?

Wil je weten hoe je de Flowee spijkermat gebruikt, hoe lang je op een mat moet liggen en of je er met de blote huid op kan? Bekijk dan de gebruik spijkermat pagina.

Bestel je een spijkermat product in onze webshop dan ontvang je daar ook altijd een uitgebreide gebruiksbeschrijving bij!

Hoe vaak mag ik op de spijkermat liggen?

Je mag net zo vaak op de spijkermat liggen als jij wilt. Veel van onze gebruikers liggen dagelijks op de spijkermat.

Sommige zelfs 2x per dag en enkele gebruiken de spijkermat vaker per dag als verlichting bij (chronische) pijnklachten.

Hoe lang mag je op een spijkermat liggen?

Het is advies is om minimaal 15 tot 30 minuten op de spijkermat te liggen voor het beste resultaat. Er is geen tijdslimiet aan het liggen op de spijkermat. Het kan per keer verschillen hoe lang je op de mat ligt. Kijk vooral waar jij jezelf prettig bij voelt.

Sommige van onze gebruikers vallen ook in slaap op de spijkermat. Dit kan geen kwaad maar kan wel weer gevoelig zijn als je na lang liggen weer van de mat af gaat.

Tip: Ben je bang dat je in slaap valt op de spijkermat? Zet dan een wekker!

Hoe kan ik de spijkermat of het kussen het beste wassen?

De spijkermat kan je het beste met de hand wassen op maximaal 30 °C. Verwijder hiervoor eerst de vulling van foam of kokosvezels.

Het spijkermat kussen kan op dezelfde manier worden gewassen. Ook hierbij geldt dat je eerst de binnenhoes met boekweitkaf verwijderd voor het wassen.

Het boekweitkaf kan je uit de binnenhoes halen en op een groot laken verdelen. Laat dit dan een aantal uur luchten.

Kan mijn kind de Flowee Spijkermat ook gebruiken?

Vaak vragen mensen zich af of de spijkermat ook door kinderen gebruikt mag worden. Maar dat mag zeker!

Kan jouw kind zichzelf moeilijk ontspannen? Of vind hij/zij het lastig om het hoofd leeg te maken? Maak dan gebruik van de spijkermat! En laat je een paar minuten op de mat liggen. Dit kan met een T-shirt aan of direct op de blote huid. Dit laatste is zeker een aanrader bij kinderen die last hebben van ADHD, prikkelstoornis of autisme. Door de prikkelende werking van de spijkermat worden de kinderen juist rustig. Op deze manier kunnen ze hun aandacht verleggen.

Kinderen zijn gek op de spijkermat. Ze maken er spelenderwijs gebruik van door op de mat te gaan staan of eroverheen te lopen. Dit kan met sokken aan of zonder voor de echte durfallen!

Waarom mag ik de spijkermat niet gebruiken als ik zwanger ben?

Op het lichaam zitten een aantal drukpunten die een bevalling kunnen opwekken. Het gebruik van de spijkermat tijdens een zwangerschap is te weinig onderzocht om te bepalen of dit gevaarlijk is. Daarom adviseren wij de spijkermat NIET te gebruiken tijdens de zwangerschap. 

Ik heb moedervlekken op mijn lichaam. Kan ik de spijkermat dan gewoon gebruiken?

In principe kan je de spijkermat zonder problemen gebruiken. Wel is het verstandig om extra voorzichtig te zijn met moedervlekken welke bijvoorbeeld wat verder van de huid af liggen. In dit geval is het verstandig om deze te beschermen met bijvoorbeeld een pleister, zodat deze niet beschadigd worden.

Kan ik de spijkermat gebruiken wanneer ik hartproblemen heb?

Wanneer je de spijkermat gebruikt wordt de doorbloeding geactiveerd. Hierdoor gaat het hart ook wat harder pompen. Dit kan gevaarlijk zijn bij hartproblemen en daarom wordt het gebruik van de spijkermat afgeraden. Wil je de spijkermat toch proberen? Overleg dan altijd eerst met een arts

Kan ik de spijkermat gebruiken wanneer bloedstollingsproblemen heb?

Wanneer je de spijkermat gebruikt wordt de doorbloeding geactiveerd. Hierdoor gaat het hart harder pompen. Dit kan van invloed zijn bij bloedstollingsproblemen zoals trombose. Dit kan gevaarlijk zijn en daarom wordt het gebruik van de spijkermat afgeraden. Wil je de spijkermat toch proberen? Overleg dan altijd eerst met een arts!I

Wanneer de arts akkoord is en maak je gebruik van bloedverdunners zorg dan dat je voorzichtig op de mat gaat liggen en er ook weer voorzichtig af gaat. Dit ter voorkoming van krassen of wondjes.

  • Proefperiode van 60 dagen

    Wil jij ontdekken of de spijkermat iets voor jou is? Bestel de spijkermat, maak gebruik van de volledige proefperiode en ontdek het zelf!

    Lees hier meer over de proefperiode 
  • Medische Disclaimer

    De spijkermat wordt veel ingezet ter ontspanning en verlichting bij lichamelijke (pijn)klachten. De producten zijn niet bedoeld om een ziekte te diagnosticeren, te behandelen, te genezen of te voorkomen en vervangen in geen enkel geval medisch advies.

    Lees hier onze medische disclaimer 

Deze enthousiaste gebruikers gingen je al voor:

Instagram post van Charlotte Labee ervaring Flowee spijkermat
Ervaring Flowee Spijkermat
Instagram post van eatfabulous.nl ervaring Flowee spijkermat