Spijkermat ervaringen

Al sinds 2011 is Flowee hét Nederlandse merk Spijkermatten. Door de jaren heen hebben al duizenden mensen de voordelen van de Flowee mat ontdekt en hun ervaringen met ons gedeeld. Ben je benieuwd naar de verschillende ervaringen van de spijkermat door onze klanten? Je leest een greep uit de vele reviews hieronder. 

⭑⭑⭑⭑⭑ Spijkermat ervaringen over de Flowee Spijkermat 

De reviews die je op deze pagina leest zijn geschreven door gebruikers van de Flowee spijkermat of gedeeld door gezondheidsexperts die de Flowee mat voor ons hebben getest. Deze ervaringen geven je een indruk wat de spijkermat voor jouw kan betekenen en kunnen je helpen in het maken van de beste keuze. 

Een greep uit de reviews via Webwinkelkeur:

 * Reviews van Flowee - Relax Your Senses worden onpartijdig beheerd door WebwinkelKeur.

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Wat een ontspanning!'

  Ik ging de eerste keer mijn nieuwe spijkermat liggen en voelde me gelijk (na even wennen aan het geprikkel) grounded. Die nacht heb ik 12u geslapen, in zo'n diepe ontspanning. Ik ben fan! Echt een aanrader om regelmatig in self-care routine op te nemen...

  Review van Jess uit Amsterdam
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Ik slaap veel langer en beter.'

  Ik heb de mat nu 2 weken in gebruik. Ik gebruik de mat en kussen 20 min voor het slapen gaan op bed. Ik zet dan een meditatie op, de meditatie is veel effectiever nu, omdat ik mij bewust blijf van de mat onder mij. Ik slaap veel langer en beter. Heel ontspannend! Je moet er wel even 'door', maar daarna wordt de rug warm en ontspan je. Ik heb de mat neergelegd in mijn yogastudio voor mijn klanten om te proberen, omdat ik echt vind dat dit een goed product is. Heel erg bedankt Flowee voor dit top product! Hopelijk vinden veel mensen jullie matten! Groetjes, een enthoussiante yogajuf :)

  Review van Coralie - Mangalah Yoga
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Ik word er zelfs slaperig van.'

  Fijne snelle service en een mooie degelijke mat. Ik heb er nu 2x op gelegen. De eerste keer viel me mee, de tweede keer, mer volledig blote rug, was wel even wennen. Maar het is het begin en het van de mat afkomen. Daartussen voel ik wel de weldaad en ik word er zelfs slaperig van. De eerste keer was ik heel druk in mijn hoofd. Dat was weg nadat ik 10 min op het bedje had gelegen. Als ik dat vaker ga ervaren is dat wel heel fijn.

  Review van M. uit Huissen
  *Geverifieerde klant

Manon van Flowee met een grijs zeegroene spijkermat

Goede spijkermat ervaringen bij:

✓ Nek- en schouderklachten
✓ Betere ontspanning bij spieren die vastzitten 
✓ Slaapproblemen 
✓ Burnoutklachten & Stress
✓ Diverse rugklachten waaronder spit en hernia
✓ Fibromyalgie
✓ Bij pijnlijke en vermoeide voeten
✓ Bij hielspoor en wintertenen 
✓ Autisme en ADHD (ook bij kinderen) 
✓ Frozen shoulder & Whiplash
✓ Chronische en reumatische pijnklachten
✓ Onderdeel van gezonde lifestyle en meer rust

Ervaar de Flowee spijkermat zelf!

Reviews Flowee Spijkermat vanuit gezondheidsexperts

Online zijn er verschillende gezondheidsexperts die hun adviezen en meningen delen. Omdat zij vanuit hun expertise enthousiast zijn over de spijkermat en de werking hiervan. Een aantal van deze mooie reviews die jou wellicht kunnen halen in het maken van een keuze hebben we hieronder uitgelicht.

 • Lotte Krijger - Slapen.com

  'De meest intense werking die ik ervaarde van de spijkermat is het volgende. Ik kan namelijk erg ‘in mijn hoofd zitten’. Ik merkte door de prikkels van de spijkermat dat ik door het effect uit mijn hoofd werd gehaald en me meer bewust werd van mijn lichaam. Dit werkt voor mij heel ontspannend, waardoor ik ook merkte dat mijn spieren in mijn nek (die hierdoor vast kunnen zitten) meer losser kwamen. Ondanks dat wetenschappelijk niet direct bewijs is voor de relatie tussen een spijkermat en betere slaap, heb ik toch echt beter geslapen sinds ik de spijkermat gebruik!'

  Lees hier het gehele artikel 
 • Vera Kamphorst - HappyHashimoto.nl

  Ik ben fan van de spijkermat en door mijn enthousiaste verhalen zijn veel cliënten ook aan de spijkermat gegaan en velen van hen zijn inmiddels ook die-hard fan. Een verbeterde slaap (makkelijker inslapen, langer doorslapen, meer diepe slaap), meer ontspanning, afname in (hoofd)pijnklachten, minder spier-, rug- en nekklachten en geen vermoeide of onrustige benen meer. Hoe kun je geen fan zijn!?

  Een onderzoek toont aan dat het gebruik van acupressuur, klachten bij Hashimoto kan verminderen. Bovendien zijn ontspanning en het verbeteren van de slaapkwaliteit belangrijke pijlers van een gezonde leefstijl bij Hashimoto en juist daarvoor is de spijkermat een ideale tool om in te zetten.

  Lees hier het gehele artikel 
 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Wauw!'

  Ontzettend snelle levering! Daarnaast was ik heel nieuwsgierig en stond ik open om een spijkermat aan te schaffen. In het begin voelde het alsof mijn rug in vuur stond. Door de pijnprikkel wordt je direct naar het hier-en-nu gebracht. Eenmaal eraan gewend, door elke avond voor het slapen gaan, er gebruik van te maken vind ik deze mat geweldig! Ik wil nooit meer zonder! De meeste keren gebruik ik de mat voor mijn rug. De ene keer luister ik muziek, een podcast of in stilte en focus ik op mijn adem. Het zorgt ervoor dat de aandacht bij jezelf wordt gebracht. Heel fijn om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Verder slaap ik ook een stuk dieper, doordat ik echt geaard ben. Ontzettend dankbaar dat ik deze mat heb aangeschaft!

  Review van Roxy uit Haarlem
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Verbazingwekkend!'
  Ik ben behoorlijk nuchter, en toen mij een spijkermat werd aangeraden was ik nogal sceptisch. Uiteindelijk toch overstag gegaan en het is bizar hoe dit werkt! Ik heb autisme, en als ik op de mat lig denk ik veel minder na, ik lig stil en ontspan helemaal. Zo ontspannen ben ik maar zelden geweest. Na een drukke dag ga ik even een kwartier op de mat en dan ben ik er weer. Fantastisch!

  Review van R uit Dokkum
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Ontspannen ook als het moeilijk is.'
  Ik heb last van hyperventilatie en ontspannen is voor mij soms heel lastig. Bij het lezen van de reacties dat het zo ontspannend werkt en dat men in slaap kan vallen had ik het “natuurlijk behalve bij mij” idee en was dus erg sceptisch. Toch geloofde ik wel in de werking dat het goed voor je zou zijn en was dus super enthousiast om hem te ontvangen. Ik heb hem nu al een tijdje in gebruik en ben verbaast en super blij dat ook ik nu een manier heb om te kunnen ontspannen. De eerste keer viel ik dus in slaap! En het gebeurd geregeld dat ik weg droom, iets wat ik mij niet kon voorstellen. Maar het is toch echt waar, ik kan eindelijk ontspannen en voel mij hierna een stuk rustiger. Ik ga er meestal 's avonds op, of als ik mij enorm onrustig voel wat door de hyperventilatie komt en voel mij daarna uitgerust. Ik kan het iedereen aanraden die last heeft van hyperventilatie!

  Review van Nancy uit Hoorn
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Ontspannend én genezend!'

  Vorig jaar kreeg ik een Flowee spijkermat cadeau van mijn broer en schoonzus. Terwijl ik blij verrast de spijkermat uitpakte vertelde mijn broer dat zij hem óók hebben en dat het het eerste half uur even wennen is. Aan deze woorden moest ik gelijk denken toen ik voor het eerst op mijn spijkermat ging liggen. Na twintig minuten werd mijn rug heerlijk warm en kort daarna viel ik in slaap. Als ik word gestoken door een insect krijg ik standaard een flinke ontsteking aan mijn onderbeen. Dan zit ik meteen weer vast aan een antibioticakuur. Maar dit heb ik nu al een aantal keren niet meer nodig gehad. Ik legde mijn been op mijn spijkermat en bewoog heen en weer, afwisselend ook de voetzolen. Binnen een half uur was mijn knalrode, opgezette been helemaal geslonken en de volgende dag had ik nergens meer last van. Mijn broer had hielspoor en ook hij is dankzij zijn spijkermat hier snel vanaf gekomen. Onlangs heb ik iemand die mij goed heeft geholpen ook een Flowee spijkermat cadeau gegeven. Ik hoop dat zij net zoveel plezier ervan mag hebben!

  Review van Corrie uit Wageningen
  *Geverifieerde klant

 • ⭑⭑⭑⭑⭑

  'Spijkermat bij chronische pijn'

  Beste Manon en Tamara,
  Graag wil ik op jullie verzoek een review schrijven. Ik ben 73 jaar heb de ziekte van bechterew en artrose. Door de pijn kan ik moeilijk lopen en liggen. Mijn zoon heeft een spijkermat en rade mij dat ook aan. Ik vroeg hem, hoe denk je dat als ik op het matje heb gelegen weer van de grond kom. Ik zag een spijkermat ECHT niet zitten. Ik ben bij chronisch pijn tegen pijnstillers, maar je wil verlichting van de pijn. Dus toch maar een matje gekocht. Eerste keer met een shirtje aan, de pijn viel mee. Opstaan was een ander verhaal, gelukkig heeft mijn vriendin mij van de grond geraapt. Toch voelde het goed, al was het maar dat ik weer actief wat ondernam tegen de pijn. Nu leg ik het matje op bed en laat het shirt achterwegen. Na 10 dagen heb ik minder pijn en geloof het of niet, ik heb gisteren 2 km gelopen. Oké niet soepel maar ik liep het toch maar mooi. Overigens heb ik ook mijn E-bike weer van stal gehaald en 6 km weg getrapt .Als ik pijn voel en dat voel ik wel weet ik dat thuis het spijkermatje op mij wacht.

  Met vriendelijk groet, Ricky.
  *Review ontvangen per mail

Charlotte Labee ervaart het Flowee Spijkermat kussen

Charlotte Labee - Brain Balance Expert

''Liggen op het Flowee spijkerkussen helpt bij nekklachten en hoofdpijn. Zelfs bij migraine geeft het super goed resultaat. Het helpt mij ontspannen en heft blokkades op.''

 • Chloe Sterk ervaart het staan op een Flowee Spijkermat

  Chloe Sterk - Dailynonsense

  '' Last van je schouders na een dag werken achter de computer? Vermoeide voeten na een dag dansen op een te gek festival? Of kan je moeilijk in slaap vallen en ben je op zoek naar een tool om jezelf meer ontspannen te voelen? Ik heb de oplossing! Deze spijkermat en kussen zorgen voor een enorme ontspanning en zijn ook nog eens goed voor je spieren! ''

 • Maud van Pure By Me ervaart een Flowee spijkermat

  Maud - Pure by me

  '' Misschien zie je 'm regelmatig voorbij komen in mijn stories; de spijkermat van @flowee_relax_your_senses. Ik ben fan! Sinds ik 'm gebruik (nu zo'n twee maanden), heb ik geen hoofdpijn meer gehad! In mijn laatste blog (zie www.purebyme.com) vertel ik uitgebreid over deze mat.

 • HSP Coach Samenta Scheepens ervaart een grijs witte Flowee spijkermat

  Samenta Scheepens - Yogadocent & Coach

  '' Ik durf wel te zeggen dat ik verslaafd ben aan mijn mat. Nou ja, lijkt me niet zo heel erg.... deze verslaving ;). Voordat ik in de avond les ga geven, ga k er altijd even op liggen. Het is echt een vast onderdeel van mijn 'omkleed- & voorbereid ritueel' voordat ik ga werken. En ook al heb ik er soms eigenlijk geen tijd voor, dan toch 'moet' ik er even een paar tellen op. Het geeft een fijne prikkel, die mij helpt om te ontspannen. Een moment om tot mezelf te komen en ook voor een soort boost aan energie, die de spijkertjes veroorzaken.

  Maar ook als ik moe ben, ongesteld of als ik bijvoorbeeld last heb van hoofd- of rugpijn, is het ook heerlijk om er wat langer op te gaan liggen. ''

Marit Ambassadrice van Lazyfitgirl ervaart een paarse Flowee Spijkermat

Marit - Ambassadrice Lazyfitgirl

'' Dat het belangrijk is om momenten voor jezelf in te plannen dat weet iedereen wel, maar het ook echt doen gebeurt nog niet altijd. Dat is voor mij niet anders, want laten we eerlijk zijn, er is in mijn leven met 2 kleine kids altijd wel wat te doen.

Nu heb ik gedurende mijn lazyfitreis steeds beter en vaker voor mijzelf kunnen kiezen, soms gaat het al als vanzelf, maar vaak genoeg plan ik het in op mijn planner. Bij jezelf te rade gaan wat je nodig hebt om te ontspannen en op te laden gaat je zo ontzettend helpen in je sterker, fitter en vrolijker voelen.

Één van mijn ultieme ontspan momenten is om voor het slapen gaan op mijn Flowee spijkermat te gaan liggen. De spijkers zijn serieus scherp maar helpen je na een paar minuten al om heerlijk te ontspannen. Doordat de spijkers in je zenuwuiteinden prikkel wordt je bloedsomloop gestimuleerd en maak je de gelukhormonen endorfine en oxytocine aan waardoor je stress vermindert. Na een sessie op het matje val ik als een blok in slaap (heel duidelijke te zien op mijn fitbit) en slaap ik veel dieper. ''