Spijkermat ervaringen

De Flowee Spijkermat wordt veel ingezet voor ontspanning van je spieren, innerlijke rust of juist energie. Daarnaast biedt de mat een uitweg bij o.a. slecht slapenvermoeide en stijve spierenburn-out en stresshoofdpijn en (chronischepijnklachten. Flowee is al sinds 2011 het Néderlandse merk spijkermatten. Door de jaren heen hebben veel van onze klanten hun mooie ervaringen en resultaten met ons gedeeld. Op deze pagina vind je enkele van deze ervaringen met de Flowee Spijkermat. 

Charlotte Labee op een Flowee Spijkermat kussen

Charlotte Labee - Brain Balance Expert

''Liggen op het Flowee Spijkermat kussen helpt bij nekklachten en hoofdpijn. Zelfs bij migraine geeft het super goed resultaat. Het helpt mij ontspannen en heft blokkades op.''

 • Hemelsssssss.....

  Zit al een aantal maanden thuis met beroepsgerelateerde ptss. Kan niet ontspannen, niet concentreren,niet slapen, sta 24/7 aan en kan zo wel doorgaan. Sinds ik het matje en kussen gebruik (en tja soms lukt het mij ook niet) ben ik voor het slapen gaan liggend aan het mediteren. 10 hele minuten rust en ontspanning en even uit mijn hoofd....Hemelsssssss

  Review van Jess uit Almere

 • Verrast door de positieve effecten!

  Na lang twijfelen een Flowee spijkermat gekocht, de eerste minuten op de mat waren even pijnlijk maar dit gevoel trok snel weg. Tijdens de eerste keer gaf de mat me al een ontspannen en comfortabel gevoel. De Flowee mat lijkt al snel een positief effect te hebben op klachten in mijn nek, rug, schouders.
  Wanneer je vragen hebt zijn Tamara en Manon goed bereikbaar en geven ze uitgebreide uitleg. Een aanrader dus!

  Review van A.S uit Sittard-Geleen

 • Het is ff wennen, maar het werkt wel.

  Ik ben enthousiast, want ik slaap dieper en hoop dat ik met wat experimenteren en regelmatig gebruik nog wat andere voordelen kan ontdekken, zoals meer flexibiliteit in mijn voeten en minder last van slapende vingers doordat er met een betere doorbloeding misschien ook minder last is van een wat beknelde zenuw.

  Review van Lucie uit Eindhoven

Manon van Flowee met een grijs zeegroene spijkermat

De Flowee spijkermat is o.a. inzetbaar bij; 

✓ Nek- en schouderklachten
✓ Betere ontspanning bij spieren die vastzitten 
✓ Slaapproblemen 
✓ Burnoutklachten & Stress
✓ Diverse rugklachten waaronder spit en hernia
✓ Fibromyalgie
✓ Bij pijnlijke en vermoeide voeten, hielspoor en wintertenen 
✓ Autisme en ADHD (ook bij kinderen) 
✓ Frozen shoulder & Whiplash
✓ Chronische en reumatische pijnklachten
✓ Onderdeel van gezonde lifestyle en meer rust

Bestel hier de spijkermat en ervaar het zelf!
 • Ontspannend én genezend!

  Vorig jaar kreeg ik een Flowee spijkermat cadeau van mijn broer en schoonzus. Terwijl ik blij verrast de spijkermat uitpakte vertelde mijn broer dat zij hem óók hebben en dat het het eerste half uur even wennen is. Aan deze woorden moest ik gelijk denken toen ik voor het eerst op mijn spijkermat ging liggen. Na twintig minuten werd mijn rug heerlijk warm en kort daarna viel ik in slaap. Als ik word gestoken door een insect krijg ik standaard een flinke ontsteking aan mijn onderbeen. Dan zit ik meteen weer vast aan een antibioticakuur. Maar dit heb ik nu al een aantal keren niet meer nodig gehad. Ik legde mijn been op mijn spijkermat en bewoog heen en weer, afwisselend ook de voetzolen. Binnen een half uur was mijn knalrode, opgezette been helemaal geslonken en de volgende dag had ik nergens meer last van. Mijn broer had hielspoor en ook hij is dankzij zijn spijkermat hier snel vanaf gekomen. Onlangs heb ik iemand die mij goed heeft geholpen ook een Flowee spijkermat cadeau gegeven. Ik hoop dat zij net zoveel plezier ervan mag hebben!

  Corrie uit Wageningen

 • Spijkermat bij chronische pijn

  Beste Manon en Tamara,

  Graag wil ik op jullie verzoek een review schrijven.Ik ben 73 jaar heb de ziekte van bechterew en artrose.Door de pijn kan ik moeilijk lopen en liggen.Mijn zoon heeft een spijkermat en rade mij dat ook aan.Ik vroeg hem, hoe denk je dat als ik op het matje heb gelegen weer van de grond kom.Ik zag een spijkermat ECHT niet zitten.Ik ben bij chronisch pijn tegen pijnstillers, maar je wil verlichting van de pijn.Dus toch maar een matje gekocht.Eerste keer met een shirtje aan, de pijn viel mee.Opstaan was een ander verhaal, gelukkig heeft mijn vriendin mij van de grond geraapt.Toch voelde het goed, al was het maar dat ik weer actief wat ondernam tegen de pijn.Nu leg ik het matje op bed en laat het shirt achterwegen.Na 10 dagen heb ik minder pijn en geloof het of niet, ik heb gisteren 2 km gelopen.Oké niet soepel maar ik liep het toch maar mooi.Overigens heb ik ook mijn E-bike weer van stal gehaald en 6 km weg getrapt.Als ik pijn voel en dat voel ik wel weet ik dat thuis het spijkermatje op mij wacht.

  Met vriendelijk groet, Ricky.

HSP Coach Samenta Scheepens op een grijs witte flowee spijkermat

Samenta Scheepens - Yogadocent & Coach

'' Ik durf wel te zeggen dat ik verslaafd ben aan mijn mat. Nou ja, lijkt me niet zo heel erg.... deze verslaving ;). Voordat ik in de avond les ga geven, ga k er altijd even op liggen. Het is echt een vast onderdeel van mijn 'omkleed- & voorbereid ritueel' voordat ik ga werken. En ook al heb ik er soms eigenlijk geen tijd voor, dan toch 'moet' ik er even een paar tellen op. Het geeft een fijne prikkel, die mij helpt om te ontspannen. Een moment om tot mezelf te komen en ook voor een soort boost aan energie, die de spijkertjes veroorzaken.

Maar ook als ik moe ben, ongesteld of als ik bijvoorbeeld last heb van hoofd- of rugpijn, is het ook heerlijk om er wat langer op te gaan liggen. ''

Marit Ambassadrice van Lazyfitgirl op een Flowee Spijkermat

Marit - Ambassadrice Lazyfitgirl

'' Dat het belangrijk is om momenten voor jezelf in te plannen dat weet iedereen wel, maar het ook echt doen gebeurt nog niet altijd. Dat is voor mij niet anders, want laten we eerlijk zijn, er is in mijn leven met 2 kleine kids altijd wel wat te doen.

Nu heb ik gedurende mijn lazyfitreis steeds beter en vaker voor mijzelf kunnen kiezen, soms gaat het al als vanzelf, maar vaak genoeg plan ik het in op mijn planner. Bij jezelf te rade gaan wat je nodig hebt om te ontspannen en op te laden gaat je zo ontzettend helpen in je sterker, fitter en vrolijker voelen.

Één van mijn ultieme ontspan momenten is om voor het slapen gaan op mijn Flowee spijkermat te gaan liggen. De spijkers zijn serieus scherp maar helpen je na een paar minuten al om heerlijk te ontspannen. Doordat de spijkers in je zenuwuiteinden prikkel wordt je bloedsomloop gestimuleerd en maak je de gelukhormonen endorfine en oxytocine aan waardoor je stress vermindert. Na een sessie op het matje val ik als een blok in slaap (heel duidelijke te zien op mijn fitbit) en slaap ik veel dieper. ''

Chloe Sterk staand op een Flowee Spijkermat

Chloe Sterk - Dailynonsense

'' Last van je schouders na een dag werken achter de computer? Vermoeide voeten na een dag dansen op een te gek festival? Of kan je moeilijk in slaap vallen en ben je op zoek naar een tool om jezelf meer ontspannen te voelen? Ik heb de oplossing! Deze spijkermat en kussen zorgen voor een enorme ontspanning en zijn ook nog eens goed voor je spieren! ''

Maud van Pure By Me op een Flowee spijkermat

Maud - Pure by me

'' Misschien zie je 'm regelmatig voorbij komen in mijn stories; de spijkermat van @flowee_relax_your_senses. Ik ben fan! Sinds ik 'm gebruik (nu zo'n twee maanden), heb ik geen hoofdpijn meer gehad! In mijn laatste blog (zie www.purebyme.com) vertel ik uitgebreid over deze mat.

Lees hier het gehele artikel
 • Wauw!

  Ontzettend snelle levering! Daarnaast was ik heel nieuwsgierig en stond ik open om een spijkermat aan te schaffen. In het begin voelde het alsof mijn rug in vuur stond. Door de pijnprikkel wordt je direct naar het hier-en-nu gebracht. Eenmaal eraan gewend, door elke avond voor het slapen gaan, er gebruik van te maken vind ik deze mat geweldig! Ik wil nooit meer zonder! De meeste keren gebruik ik de mat voor mijn rug. De ene keer luister ik muziek, een podcast of in stilte en focus ik op mijn adem. Het zorgt ervoor dat de aandacht bij jezelf wordt gebracht. Heel fijn om uit je hoofd en in je lichaam te komen. Verder slaap ik ook een stuk dieper, doordat ik echt geaard ben. Ontzettend dankbaar dat ik deze mat heb aangeschaft!

  Roxy uit Haarlem

 • Ontspannen ook als het moeilijk is

  Ik heb last van hyperventilatie en ontspannen is voor mij soms heel lastig. Bij het lezen van de reacties dat het zo ontspannend werkt en dat men in slaap kan vallen had ik het “natuurlijk behalve bij mij” idee en was dus erg sceptisch. Toch geloofde ik wel in de werking dat het goed voor je zou zijn en was dus super enthousiast om hem te ontvangen. Ik heb hem nu al een tijdje in gebruik en ben verbaast en super blij dat ook ik nu een manier heb om te kunnen ontspannen. De eerste keer viel ik dus in slaap! En het gebeurd geregeld dat ik weg droom, iets wat ik mij niet kon voorstellen. Maar het is toch echt waar, ik kan eindelijk ontspannen en voel mij hierna een stuk rustiger. Ik ga er meestal s’avonds op, of als ik mij enorm onrustig voel wat door de hyperventilatie komt en voel mij daarna uitgerust. Ik kan het iedereen aanraden die last heeft van hyperventilatie/angsten, je lichaam staat vaak dan zo onder spanning wat na een half uurtje liggen op de mat echt afneemt!

  Nancy uit Hoorn

 • Verbazingwekkend!

  Ik ben behoorlijk nuchter, en toen mij een spijkermat werd aangeraden was ik nogal sceptisch. Uiteindelijk toch overstag gegaan en het is bizar hoe dit werkt! Ik heb autisme, en als ik op de mat lig denk ik veel minder na, ik lig stil en ontspan helemaal. Zo ontspannen ben ik maar zelden geweest. Na een drukke dag ga ik even een kwartier op de mat en dan ben ik er weer. Fantastisch!

  R uit Dokkum