Spijkermat kopen? Let op kwaliteitsverschillen!

Wanneer je op zoek gaat naar een spijkermat dan vind je een groot aanbod en veel prijsverschillen. Zit er eigenlijk verschil in het aanbod van de spijkermatten? Of zijn ze kwalitatief allemaal hetzelfde? Er zijn steeds meer aanbieders op de markt maar helaas zijn er ook veel klachten over de kwaliteit en werking. In dit artikel leggen we je graag de kwaliteitsverschillen uit, nemen we je mee in het productieproces en vertellen we meer over de duurzaamheid bij Flowee. 

Vaak is er naast een prijsverschil ook een kwaliteitsverschil. Dit staat (bijna) nooit los van elkaar. Als je een spijkermat koopt vanwege bepaalde klachten, of voor meer ontspanning of beter slapen, dan is het belangrijk dat de mat doet wat hij moet doen. Dus de kwaliteit moet goed zijn. Het aantal drukpunten kan bijvoorbeeld al voor een groot verschil zorgen. Kiezen voor de laagste prijs is dus niet automatisch de beste keuze! Ook wij krijgen vaak de vraag over wat de kwaliteitsverschillen zijn van de Flowee spijkermat en andere aanbieders die stunten met een zogenaamde 50% korting en gratis producten. Los van de grote kwaliteitsverschillen die je hieronder vindt willen we met Flowee zo transparant mogelijk zijn. Daarom vertellen we je er graag meer over.

Kies voor kwaliteit. Ga voor de Flowee Spijkermat!

Waar let je op bij een spijkermat kopen? 

Op het eerste zicht lijken de verschillen tussen de spijkermatten niet direct zichtbaar. Zelf maken we ons bij Flowee al jaren hard voor het ontwikkelen van een mat van goede kwaliteit waar je jarenlang plezier van hebt. Je kunt letten op de volgende zaken om kwaliteitsverschillen te ontdekken voor je een spijkermat koopt.

→ Check het aantal spikes op de mat: hoe meer drukpunten, hoe beter!
→ Kijk goed naar de vorm van de spikes: een octagon bevat meer drukpunten dan een cirkel.
→ Controleer de vorm van de puntjes: smal en rond betekent een hogere kans op afbreken.
→ Kijk hoe stevig de spikes bevestigd zitten. Kun je deze eenvoudig eraf trekken? Dan weet je dan na een aantal wasbeurten de mat in de prullenbak kan.
→ Probeer het product uit. Na enkele keren ervaar je vanzelf of de mat voor jou werkt. 

Materiaal spikes

Het belangrijkste aan de mat zijn de spikes, de scherpe vormpjes op de mat. De spijkermatten worden (meestal) direct op de blote huid gebruikt. Het is dus belangrijk dat het materiaal geen schadelijke stoffen bevat en niet snel afbreekt. Verdiep je daarom in het materiaal van de mat.

De spikes van de Flowee spijkermat worden gemaakt van ABS-plastic. Dit is plastic dat ook wordt gebruikt voor o.a. kwalitatief speelgoed (denk aan Lego) en huishoudelijke producten.

Vorm Spikes

Hoe meer drukpunten de mat bevat, hoe groter het effect en hoe fijner de ontspanning. Daarom is het voor ons zo belangrijk om zoveel mogelijk drukpunten te creëren. Op de Flowee spijkermat heeft meer dan 8800 unieke punten, meer dan op vele andere matten. Dit komt door de achthoekige spike die dicht achter elkaar geplaatst zijn zodat er zoveel drukpunten op de mat passen. 

De spikes hebben een piramidevorm zodat deze extra sterk zijn en niet afbreken bij intensief gebruik.

Stof & Vormgeving

De mat is gemaakt van Canvas katoen. Hierdoor is de mat veel steviger dan gewoon katoen en gaat deze langer mee bij intensief gebruik. De spikes zijn namelijk hard waardoor de veel gebruikte dunne stof die ertussen zit scheurt als er druk opkomt. Een belangrijk punt als het aankomt op de kwaliteitsverschillen van de spijkermat. Katoen is daarnaast een natuurlijk product en daarom ook duurzamer in vergelijking tot andere matten

Fair trade & duurzaam ondernemen

Met Flowee vinden we het belangrijk om mee te werken aan duurzaamheid & kwaliteit. Maar dat niet alleen; ook vinden wij het belangrijk dat onze producten onder goede omstandigheden worden gemaakt. In een fabriek waarbij de werknemers onder goede omstandigheden kunnen werken en er geen kinderarbeid aan te pas komt. 

Daarom hebben wij gekozen voor een fabriek in New Delhi (India). Daar worden al onze producten waaronder de spijkermatten gemaakt. De medewerkers kunnen daar onder fijne omstandigheden werken en er wordt goed voor hen, en de familieleden, gezorgd. 

De producten worden met zorg vervoerd naar Nederland en opgeslagen in het magazijn van ons fulfilment. Op deze manier houden we het verzendproces zo duurzamer mogelijk.

Ook blijven we ons ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid en willen we onze producten op een goede verantwoorde manier blijven aanbieden. Hiermee willen we ons steentje bijdragen aan het milieu.

Lees hier meer over onze samenwerking met India.
Manon & Tamara van Flowee showcasen verschillende Flowee matten in het park

De gezichten achter Flowee

Achter Flowee vind je 2 gezichten; Tamara (trotse eigenaresse) en Manon (enthousiaste duizendpoot). Samen willen we met de producten van Flowee nog meer mensen laten ontspannen en streven we naar hoogwaardige en mooie producten.

Ons Fulfilment: Cocon pakt alle bestellingen met zorg in. Hierdoor hebben wij meer tijd om alle service te verlenen en iedereen persoonlijk te woord te staan. Ga je een spijkermat kopen en wil je advies? We staan graag voor je klaar! 

* Op deze foto zie je Manon, Bob (Eigenaar Fabriek India) & Tamara tijdens een bezoek van Bob in Nederland. De medewerkers vanuit de fabriek in India hadden cadeautjes meegegeven.

Bekijk hier de volledige collectie!
1 van 3