Een oogkussen bij hoofdpijn of migraine?

Een oogkussen wordt vaak gebruikt in combinatie met een spijkermat of ingezet tijdens yoga en meditatie. Het is een lang smal kussentje dat je op jouw ogen legt en dat is gevuld met natuurlijke gedroogde lavendelbloemen. Het zorgt voor extra ontspanning. Vaak wordt deze ook ingezet bij (spannings)hoofdpijn en migraine. Op welke manier heeft dit oogkussen dan effect en hoe gebruik je deze? In dit artikel leggen we je het graag uit.

Vrouw gebruikt Flowee oogkussen ter ontspanning

Werking oogkussen

Het oogkussen is gevuld met natuurlijke lavendelbloemen en lijnzaad. Het gewicht van het lijnzaad geeft een fijne druk op de huid en spieren rondom jouw ogen. Dit zorgt voor een fijne ontspanning. De geur van lavendel heeft een ontspannende en rustgevende werking, dit is erg fijn bij spanningshoofdpijn en migraine. Door de geur kan de pijn zelfs afnemen.

Het oogkussen als warm of koud kompres gebruiken

Het kan fijn zijn om het oogkussen te verwarmen of juist koel te gebruiken. Zeker wanneer je last hebt van rode of vermoeide ogen is een koud oogkussen als kompres erg fijn. Leg deze dan minimaal 10 minuten in de vriezer. 

Liever een warm oogkussen? Leg deze dan even in de magnetron (ongeveer 30 seconden op 900 Watt).

Let hierbij altijd op dat je een te koud of te warm kussen nooit direct op de ogen legt. Test eerst de temperatuur aan de buitenkant van jouw hand en daarna voorzichtig met de zijkant van jouw wang. Is de temperatuur goed? Ga dan lekker ontspannen!

In onze webshop vind je verschillende kleuren oogkussens. Een oogkussen is een leuk cadeau aan jezelf of voor iemand anders. Daarom hebben we op deze pagina ook speciale acties als je er 2 koopt. 

En speciaal voor Yogastudio's en masseurs hebben we ook een actie wanneer je er 10 stuks koopt. Interesse in meer oogkussens? Neem dan persoonlijk contact met ons op.

 

Terug naar blog
1 van 3