Rugpijn verlichting met de Flowee Spijkermat

Natuurlijke pijnverlichting is een zegen voor als je vaak kampt met rugpijn. Hieronder vind je meer informatie over rugpijn verlichting met behulp van de Flowee Spijkermat. Van de werking van de mat tot praktische tips voor het gebruik, we leggen je uit hoe deze eenvoudige, doch krachtige tool een wereld van verschil kan maken in het verminderen van rugklachten en het herontdekken van een leven met minder pijn en meer comfort. Zeg vaarwel tegen rugpijn en ontdek het nieuwe ontspannen binnen 10 minuten!

Hoe werkt de Flowee spijkermat en hoe helpt deze bij de verlichting van rugpijn?

De Flowee spijkermat is een innovatieve benadering van pijnverlichting en ontspanning. Het geheim zit in de duizenden kleine acupressuurpunten of "spikes" die op het oppervlak van de mat zijn geplaatst. Deze spikes prikken in de huid, die vervolgens signalen naar de hersenen sturen. Deze signalen stimuleren de afgifte van endorfines en oxytocine, onze natuurlijke pijnstillers en feel-good hormonen.

Dit proces, ook wel bekend als acupressuur, is effectief gebleken bij het verlichten van spierspanning, het verbeteren van de doorbloeding en het verminderen van ontstekingen. Door regelmatig op de Flowee spijkermat, ook wel acupressuur mat genoemd, te liggen, kunnen de spieren in de rug ontspannen en kan de pijn in dat gebied verminderen. De mat biedt een veilige en natuurlijke manier om pijn te verlichten en helpt je om een diepe staat van ontspanning te bereiken die belangrijk is voor een sneller herstel. Het parasympatische zenuwstelsel wordt namelijk geactiveerd terwijl je op de mat ligt.

Koop hier jouw spijkermat
Roel van Regie over eigen leven op een Flowee mat

Kies de juiste Spijkermat voor jouw rugklachten

Welke spijkermat gaat jou helpen bij jouw rugklachten? Op deze vraag kunnen we niet een eenduidig antwoord geven. Het is per persoon verschillend waar de klachten zich bevinden, waar die vandaan komen en wat de oorzaak hiervan is. Bij rugklachten adviseren we in ieder geval altijd om voor de grote mat te gaan. Het maakt hierbij niet uit of je voor ons gewone model kiest of voor de ECO-mat. Meer weten? We hebben een uitgebreid blog geschreven over welk model spijkermat past het best bij mij?

Ook is het belangrijk om te kijken naar de kwaliteit van de spijkermat. Lang niet alle spijkermat merken hebben namelijk dezelfde kwaliteit, wat helaas niet altijd van een foto is af te lezen. Een aantal punten waarop je moet letten zijn:

 • Materiaal stof. De matten van Flowee zijn gemaakt van stevig canvas katoen.
 • Scherpte van de spikes voor het juiste effect en pijnverlichting.
 • Hoe zijn de spikes op de stof bevestigd? Bij Flowee zijn de spikes aan de mat versmolten. Dit is een duurzaam proces en zorgt voor een langere levensduur.
 • Symbool doos

  VOOR 22:00 BESTELD, DEZELFDE WERKDAG VERZONDEN

 • Symbool met vinkje

  Altijd 60 dagen uitproberen

 • Symbool met hart

  5 JAAR GARANTIE

 • Symbool met duim

  GRATIS VERZENDING VANAF €75,-

Rugpijn Verlichtingstechnieken met de Spijkermat

De spijkermat van Flowee kan je op verschillende effectieve manieren inzetten voor rugpijn verlichting. Je kan de intensiteit en druk vergroten door onder de mat een handdoek te leggen, bijvoorbeeld in de onderrug. Je kan hiermee variëren door de handdoek op te rollen of dubbel te vouwen.

Je zou hier ook een yogablok voor kunnen gebruiken zoals op de afbeelding.

Rugpijnverlichtingstechnieken voor lage rugpijn

Bij lage rugpijn kan het ook fijn zijn om de druk te vergroten door de rug bol te maken. Hierbij trek je de knieën op en naar je buik toe. Bouw ook dit langzaam op. Wanneer je de spijkermat voor het eerst gebruikt is alleen liggen op de mat voldoende. Als je al wat beter weet wat de spijkermat voor je doet kan je variëren hierin. Op den duur kan je wellicht ook de druk vergroten door de knieën op te trekken en langzaam te wiegen.

Heb je last van rugklachten en start je met de spijkermat, dan adviseren wij om deze dagelijks in te zetten voor minimaal 15-30 minuten. Totdat de klachten afnemen.

Lees hier meer over het gebruik
Marit Ambassadrice van Lazyfitgirl ervaart een paarse Flowee Spijkermat

De Flowee spijkermat biedt jouw verlichting bij rugpijn

Al sinds 2011 maken we veel mensen blij met onze Spijkermatten. Regelmatig ontvangen wij dan ook mooie reviews van onze gebruikers, waarin zij vermelden hoe blij ze zijn met onze producten en welke mooie resultaten zij behalen. Waaronder het verlichten van rugpijn klachten. Hieronder vind je een aantal van deze reviews.

Persoonlijke ervaringen: Rugpijn overwonnen met de Flowee Spijkermat

 • Miriam's

  Precies zoals omschreven. Snel geleverd en nu ik de mat een week gebruik merk ik al dat het een enorm ontspannend effect heeft op mijn rug. Ik ben er blij mee!

 • Angélique La Gordt Dillie

  Snelle levering. Voor het eerst dat ik een spijkermat gebruik. Na bijna een week gebruikt te hebben gister in slaap gevallen op mijn spijkermat. Na een uur werd ik wakker. Best een pijnlijke huid maar mijn lage rugpijn is helemaal verdwenen terwijl ik hier al jaren last van heb. Zometeen weer een spijkermat sessie! Ik ben fan!

 • Corine

  Ik had het echt niet verwacht, maar het is zo heerlijk en ontspannend! Ik kon nooit mediteren maar op de mat werkt het geweldig. Van de week had ik rugpijn, even op de mat en het verlicht ontzettend, echt geweldig! Ook inclusief nekkussen dat ontspannend werkt, aanrader!

Rugklachten bij zitten? Ontspan met de Spijkermat!

Tegenwoordig brengen veel mensen het grootste deel van de dag zittend door, vooral als je een baan hebt waarbij je uren achter de computer doorbrengt. Rugklachten en spanning in de onderrug zijn veelvoorkomende gevolgen van langdurig zitten. Maar wist je dat je tijdens je werkdag ontspanning kunt vinden met de Flowee Spijkermat? Je kunt de mat eenvoudig tegen je onderrug plaatsen terwijl je zit, wat al snel voor verlichting kan zorgen. Het beste resultaat behaal je echter door de Spijkermat direct op de blote huid te gebruiken. Het is de ideale manier om een 'sitting break' in te lassen, om jezelf even los te maken van de computer en je rug en schouders te ontspannen. De spijkermat helpt je om rugklachten te verminderen en weer vol energie aan het werk te gaan.

De Voordelen van Consistent Gebruik: Hoe een Spijkermat
je Rug Gezondheid Kan Verbeteren

Wanneer je al enige tijd last hebt van rugpijn dan kan het zijn dat in het begin de klachten eerst toenemen. Het is daarom belangrijk dat je de spijkermat consistent inzet. Je kan het vergelijken als spierpijn. Net als wanneer je naar een fysiotherapeut gaat kan het ook voorkomen dat je in het begin eerst pijn ervaart en dit langzaam minder wordt. Het is dan ook belangrijk om voldoende water te drinken om de afvalstoffen beter af te voeren. En te zorgen voor voldoende rustmomenten.

Wanneer je de spijkermat regelmatig gebruikt zal je preventief rugpijn voorkomen. Want door het gebruik van de spijkermat zorg je voor:

✓ Verbeterde balans in de ontspanning en spanning van spieren
✓ Sneller herstel door een versneld celmetabolisme (celstofwisseling)
✓ Optimale doorbloeding
✓ Vermindering van ontstekingen van de spieren en gewrichten
✓ Vermindering of eliminatie van pijn

En dat alles binnen 10-30 minuten zonder negatieve neveneffecten!

Kortom, de spijkermat is een veelzijdig hulpmiddel voor rugpijn verlichting en met regelmatig gebruik kun je de gezondheid en het welzijn van je rug aanzienlijk verbeteren.

Koop hier jouw Flowee spijkermat!
1 van 3