Samenwerking India

Een nieuwe samenwerking in India & Duurzaam ondernemen!

Sinds 2016 werken we samen met een kleine fabriek in India. We hebben deze switch gemaakt omdat we op deze manier duurzamer kunnen ondernemen en ook weten dat onze producten onder de juiste omstandigheden worden gemaakt. Voor ons is een goede samenwerking met nauw contact ontzettend belangrijk. 

Zo is Tamara in Januari 2017 op bezoek geweest bij de fabriek in India, New Delhi om precies te zijn. Een kleine fabriek met ongeveer 40 medewerkers die fijn met elkaar samenwerken. Je vind er mannen en vrouwen die verschillende taken doen, verrassend genoeg zitten achter de naaimachines veelal mannen!

Flowee op bezoek in de fabriek in India

De werkomstandigheden zijn goed, de fabriek ziet er schoon uit en de temperaturen zijn binnen goed uit te houden. Geen lange dagen en vooral ook erg belangrijk GEEN kinderarbeid!

Flowee Fabriek India

Eerste productie in Shanghai

In 2011 zijn wij begonnen met de productie van de spijkermatten in Shanghai, een fijne samenwerking met ups en downs. Waar we enerzijds afspraken maakten over de kwaliteit gingen er anderzijds weer dingen mis. Ook het inschakelen van een externe kwaliteitscontroleur en vele gesprekken zorgde niet voor verbetering. In Nederland werden er veel matten door ons afgekeurd voor verkoop.

Begin 2016 kwamen wij in contact met Bob, een vriendelijke man uit India. Hij liet ons zijn collectie yoga en meditatieproducten zien. Producten die helemaal bij de visie van Flowee passen: kleurrijk, kwalitatief en een uniek design! Na een aantal gesprekken hebben wij ook besloten om de productie van onze spijkermatten door Bob te laten overnemen. 

 

Productieproces & Kwaliteit spijkermatten

Door onze kennis van de productie uit Shanghai met Bob te delen heeft hij de productie van de spijkermatten kunnen opzetten. De manier van produceren heeft hij zo goed mogelijk geoptimaliseerd waardoor we nog meer kwaliteit kunnen leveren. Want het is dan ook ontzettend belangrijk om een goed product te hebben dat effectief genoeg is en lang mee gaat. 

Belangrijke kwaliteitsverschillen: 

  • Vorm van de spikes 
    De spikes hebben een achthoekige vorm en bevatten daardoor meer dan 8800 unieke drukpunten voor een optimale werking. 
  • Stof van de spijkermat
    Alle Flowee spijkermatten zijn gemaakt van 100% duurzaam Canvas katoen. 
  • Verlijmen of smelten van de spikes op de stof
    In tegenstelling tot vele andere matten worden de spikes van de Flowee spijkermatten onder hoge temperaturen gesmolten op de stof. Op deze manier worden er geen chemische middelen gebruikt en vergroot het de duurzaamheid. 

Hieronder zie je een video hoe de spikes worden gesmolten op de spijkermat. 

Terug naar blog
1 van 3