Flowee Spijkermat een fijn hulpmiddel bij Chronische Pijn!

De Flowee Spijkermat wordt niet alleen ingezet ter ontspanning en verbetering van de nachtrust maar ook bij chronische (pijn)klachten. Dit kunnen reumatische klachten zijn, fibromyalgie, spanningshoofdpijn en migraine. Een spijkermat zal je misschien denken: gaat dit mij helpen?! Wij delen graag het verhaal van Yvette Moerdijk. Chronische patiënt die voor ons de spijkermat is gaan testen, om te kijken wat voor een effecten de spijkermat heeft op haar pijnklachten. 

Chronische pijn laat Yvette niet tegenhouden

Yvette heeft last van Fibromyalgie, clusterhoofdpijnen, reumatische klachten en is astma patiënt. Ondanks dit alles probeert ze het beste van haar leven te maken! Zo heeft ze een eigen stichting waarmee ze opkomt voor de beeldvorming van mensen met een beperking en/of chronische aandoening. Elke maand verzorgt ze een livestream voor Reuma Nederland, daarnaast is ze voorzitter van het F.E.S. (Fibromyalgie Patiënten Vereniging) en is ze werkzaam als gids in het Amersfoortse Dierenpark. Op haar website schrijft ze regelmatig over haar leven en test ze regelmatig producten die daarop een aanvulling kunnen zijn. Zo heeft ze in de afgelopen weken ook de Flowee Spijkermat getest. Ze heeft hier een mooi blog over geschreven die we graag met jullie delen. 

Yvettest: Flowee Spijkermat 

Vandaag test ik een product welke al heel erg lang op mijn lijstje stond. Ik was heel erg benieuwd of de über positieve ervaringsverhalen echt klopte. Vandaag neem ik jullie mee in de wereld van de Flowee spijkermat voor fibromyalgie of andere chronische pijn.

Wat is een Flowee spijkermat?

De spijkermat zorgt voor een diepere ontspanning, minder pijn en een betere nachtrust. De mat is gevoerd waardoor deze comfortabel aanvoelt. Oké, comfortabel klinkt een beetje gek als je bedenkt dat er ruim 8800 drukpunten opzitten. Die drukpunten zijn verdeeld over 210 spikes met 42 scherpe naaldjes. De spikes zijn gemaakt van ABS-Plastic, ook gebruikt in de wereld beroemde Lego steentjes, en is versmolten met het katoen. Hierdoor is de mat erg stevig en kun je hem zonder problemen mee op reis nemen.

Waarom wil je jezelf gaan martelen? Alsof je nog niet genoeg pijn hebt!

Toen ik vrienden en familie ging vertellen dat ik voor flowee de spijkermat met bijhorende kussen mocht testen was het die zin die ik het meest om m’n oren geslingerd kreeg. Mensen verklaarde mij voor gek. Je gaat toch niet vrijwillig op zo’n mat liggen?!

Het klopt dat ik al heel veel pijn heb. Met mijn vloeibare zware morfine en al mijn medicijnen kan ik dat ook niet ontkennen. De extreme clusterhoofdpijn, reuma maar ook het ademen door m’n ernstige astma maken dat ik, zoals ze dat zo leuk in ziekenhuisverslagen zetten, een pijnlijke vrouw, ben. Over het algemeen kan ik mijn chronische pijn best verdragen maar fijn is het niet. Ook merk ik dat ik veel meer last van m’n benen heb als ik in een astma exacerbatie zit. Niet gek natuurlijk aangezien die ook veel minder zuurstof krijgen dan normaal.

YvetTEST

Toen ik het pakket opende werd ik gelijk al helemaal vrolijk. Wat zien de producten er mooi en stevig uit! En die vrolijke heldere kleuren, love it!
De kleine plastic naaldjes voelde best scherp op m’n vinger aan. Natuurlijk is je vinger gevoeliger en als je erop ligt verdeeld natuurlijk de druk, maar toch schrok ik wel heel even. Desalniettemin had ik onwijs veel zin om te gaan testen.

Flowee Spijkermat en kussen in de kleur fuchsia met oranje

De eerste keer

Er werd geadviseerd om niet gelijk een spijkermat-marathon te houden. Rustig opbouwen met 10 minuten zou veel beter zijn. Nog een klein beetje geschrokken van de scherpe naaldjes vond ik dat ook echt helemaal niet erg.

Echter merkte ik gelijk toen ik erop lag dat die naaldjes helemaal niet meer scherp aanvoelde. De druk was goed verdeeld en eigenlijk voelde het super fijn. Toen mijn wekker na 10 minuten afging vond ik het ook gewoon jammer dat ik er weer vanaf moest. In die kleine 10 minuten merkte ik al dat ik me veel beter kon ontspannen dan door meditatie alleen.

Het resultaat

Inmiddels heb ik de mat nu ruim 2 maanden. Ik merk dat ik me veel beter kan ontspannen en de aandacht van de dagelijkse pijn vervaagt. Als ik veel pijn heb is in slaap komen een ramp, juist omdat je dan de pijn extreem aanwezig voelt. Door op de mat te liggen voor ik ga slapen kom ik meer tot rust en val ik veel sneller in slaap. Ik slaap beter. In dat geval gebruik ik de mat in combinatie met de meditatie app headspace.

De spijkermat zorgt voor een betere doorbloeding waardoor ook de themperatur in je voeten zullen verbeteren. Met de tropische zomerperiode, en de hoge dosering prednison van nu, heb ik dat nog niet kunnen zelf ondervonden. Het zal echter niet lang meer duren voor mijn voeten veranderen in ijsklompen. Op instagram zal ik jullie op de hoogte houden hoe de mat hiervoor werkt.

“Ik denk dat veel mensen met reuma en chronische pijn hier onwijs veel plezier mee gaan hebben.” 

Conclusie

Ik gebruik mijn mat elke dag en soms iets vaker. Ik zou niet meer zonder mijn mat kunnen. Toen ik in augustus op vakantie ging heb ik zelfs ruimte in de koffer gemaakt zodat m’n Flowee mee kon. Ik denk dat veel mensen met reuma en chronische pijn hier onwijs veel plezier mee gaan hebben. Mij helpt het enorm in de pijn en stijfheid.
Qua clusterhoofdpijn zorgt het er niet voor dat ik geen aanvallen meer heb, maar wel dat ik afleiding krijg tijdens de aanvallen. Hierdoor sla ik minder tegen mijn hoofd met voorwerpen in m’n omgeving wat natuurlijk al een hele overwinning is. Door de mat, wel in combinatie met extra zuurstof, kan ik tijdens de clusterhoofdpijn iets meer ontspannen. Dit is niet alleen fijn voor dat moment maar ook voor m’n reuma en astma hebben het hierdoor veel minder zwaar.

Ik wou dat ik deze vrolijk gekleurde held jaren eerder had ontdekt! 

Wil jij weten of de spijkermat iets voor jouw is? Bestel deze dan in onze webshop en maak gebruik van onze proefperiode!

 

 

Update  25 Juni 2022.
Op 8 Oktober 2020 is Yvette helaas overleden. Als eerbetoon aan de krachtige en lieve vrouw die Yvette was willen we haar artikel op onze nieuwe website graag opnieuw delen. Yvette heeft de Flowee spijkermat in 2018 voor ons getest en haar ervaringen in een blog op haar website gedeeld. Haar website is inmiddels niet meer online. Wij gedenken Yvette als een lieve en inspirerende vrouw. - Manon & Tamara. 

Eerbetoon Yvette Moerdijk

 

Terug naar blog
1 van 3