Slim opbergen van je Spijkermat: Tips en Tricks

Een spijkermat is een fantastisch hulpmiddel voor ontspanning, maar als je er niet op ligt, moet je hem ergens opbergen. Lees onderstaande tips en bekijk de video hoe jij jouw spijkermat veilig en georganiseerd kan opbergen, zodat je er optimaal van kunt genieten en ervoor kunt zorgen dat hij jarenlang meegaat.


Tip 1: Kies een speciale opbergplek: Schuif de mat bijvoorbeeld onder jouw bed.

Wanneer je een speciale opbergplek hebt weet je altijd waar de mat ligt. Zo hoef je niet ver te zoeken. Onder het bed is hiervoor bijvoorbeeld een goede plek. Op deze manier zie je de mat altijd liggen zodra je het bed in stapt. Het is dan een vriendelijke reminder om even een momentje voor jezelf te nemen. Wat je ook kan doen in de ochtend is de mat alvast op bed leggen, zodat je relaxmaatje alvast klaar ligt voor het volgende me-time moment.

Tip 2: Gebruik onze speciale opbergtas.

In onze webshop vind je een bijpassende draagtas in drie kleuren. Dit is de meest handige manier om je mat en het kussen op te bergen. De tas beschermt de mat tegen stof en vuil en houdt alle onderdelen bij elkaar. Zorg ervoor dat je de mat met de spikes naar binnen dubbel vouwt. Het kussen kan je tussen de mat in plaatsen.

Tip 3: Gebruik een kledinghanger en hand de mat ergens op.

Berg de mat stofvrij op in een kledingkast, dit kan erg gemakkelijk met een kledinghanger. Op deze manier is jouw spijkermat altijd binnen handbereik en klaar voor gebruik! Of hang de spijkermat in het zicht op. Op deze manier wordt je er ook aan herinnert om de mat te gebruiken!

Tip 4. Gebruik een opbergdoos

Gebruik de speciale Flowee doos of een andere passende doos waarin jouw spijkermat is geleverd. Dit beschermt jouw spijkermat tegen stof. Zorg er wel voor dat je voor een doos gaat die groot genoeg is om de mat in te bewaren. 

Flowee opbergdoos

Hier zijn de dingen die je beter niet kunt doen met je spijkermat:

  • Rol de spijkermat niet op, tenzij het echt nodig is. Het overmatig oprollen kan extra druk uitoefenen op de stof tussen de spikes, wat kan leiden tot snellere slijtage en zelfs scheuren. Rol je de spijkermat toch op? Let er dan op dat je de spikes aan de buitenkant houdt. Op deze manier zorg je ervoor dat de stof tussen de spikes niet te snel slijt.
  • Bewaar de spijkermat niet in direct zonlicht. Langdurige blootstelling aan de zon kan de stof doen verkleuren.

Door je spijkermat goed op te bergen, kun je er zeker van zijn dat hij altijd klaar is voor gebruik wanneer je hem nodig hebt. Deze eenvoudige stappen helpen je om je mat in optimale conditie te houden, zodat je kunt blijven genieten van de vele voordelen die de spijkermat biedt!

Terug naar blog
1 van 3