Waarom werkt een spijkermat niet voor mij?

Je koopt een spijkermat voor jouw klacht of probleem en na het lezen van alle mooie reviews zijn je verwachtingen hoog. Dit is de oplossing voor jouw probleem. Je verheugt je bijvoorbeeld om weer beter te slapen, meer ontspanning in je lijf te ervaren of een goede doorbloeding. Maar na een eerste keer op de spijkermat te hebben gelegen merk je eigenlijk nauwelijks verschil en denk je misschien al snel een spijkermat werkt niet. De twijfel slaat toe. Heb je wel een goede aankoop gedaan? Je zal misschien minder snel nog een keer op de mat gaan liggen want tja die eerste keer was eigenlijk ook helemaal niet zo relaxed! Geloof ons als we zeggen dat jij niet de enige bent die dit overkomt. Vandaar dat we het tijd vonden om er een blog over te schrijven en wat meer informatie te geven waarom een spijkermat (nog) niet werkt. 

Hoge verwachtingen vooraf

Het kan natuurlijk te maken hebben met hoge verwachtingen. Je herkent het misschien wel je hebt super veel zin in een verjaardag, avondje uit of een feestje want de vorige keer was het ook zo gezellig! Maar deze keer valt alles tegen. Het is bij lange na niet zo leuk als de vorige keer. Maar is dat wel zo? Of heeft het alles te maken met de verwachtingen die je zelf vooraf had?

Flowee Spijkermat

Zo werkt het ook met de spijkermat. We merken in de praktijk dat je kan beginnen met de spijkermat door een succesverhaal van iemand anders. Of na het lezen van de positieve reviews. Op deze manier heb je een bepaalde verwachting van het product. Weet dat elk lichaam anders is, iedereen anders op de mat reageert en dat het soms ook echt een zoektocht kan zijn naar hoe je de mat het beste voor jou kan inzetten. Dit kan een reden zijn waarom de spijkermat (nog) niet werkt. 

Waar de één de spijkermat juist in de avond gebruikt om beter te slapen. Kan het voor een ander juist energie geven waardoor slapen juist helemaal niet lukt. In dat geval kan je de spijkermat beter in de ochtend gebruiken net na het wakker worden. Op deze manier zet je namelijk alle energie in je lichaam vol aan, kan je overdag meer energie ervaren en val je juist in de avond makkelijker in slaap omdat je lichaam op de juiste manier is aangezet in de ochtend. Dit heeft allemaal te maken ons Circadiaans ritme en met de aanmaak van cortisol & melatonine.

Wil je meer weten over hoe jij de spijkermat kan inzetten om beter te slapen. Lees dan ons blog beter slapen door een spijkermat.

Slapen spijkermat

Klachten nemen juist toe

Wat ook kan gebeuren is dat de klachten eerst toenemen. Wanneer je last hebt van pijn in je lichaam dan kan het voorkomen dat klachten eerst toenemen op het moment dat je de spijkermat gebruikt. Dit is helemaal niet wat je wilt en waarschijnlijk zal jouw eerste reactie dan ook zijn de spijkermat werkt niet voor mij. Dit is niet helemaal zo zwart/wit. Juist daarom werken we ook met een proefperiode van 60 dagen waarin je onze producten mag testen en ervaren. En juist dat laatste is belangrijk. 

Want wanneer klachten toe nemen is dat eigenlijk een positief teken. Er ontstaat namelijk een reactie in je lichaam. Dit kan ervoor zorgen dat de klacht even toe neemt en er misschien wel spierpijn, hoofdpijn of vermoeidheid ontstaat. Dit zijn normale reacties en gaat vanzelf over. Wel is het belangrijk om de spijkermat in dit geval te blijven gebruiken om het proces zo goed mogelijk door te zetten. Je zal merken dat de klachten geleidelijk afnemen. Mocht dat niet het geval zijn neem dan contact met ons op.

Roel van Regie over eigen leven op een de Flowee acupressuurmat

Moeilijk kunnen ontspannen

Wanneer je op de spijkermat gaat liggen kan het zijn dat deze nog niet zo relaxed aanvoelt. Ben je gespannen, zit je in een drukke periode en voel je jezelf opgejaagd dan kan het zijn dat de spijkermat helemaal niet de ontspanning geeft waar je naar op zoek was. En dan lees je de ervaringen dat iemand op de mat in slaap valt. Jij zal jezelf misschien op dat moment echt afvragen hoe dan?! En daar herken ik (Manon) mijzelf helemaal in. In het begin vroeg ik mijzelf echt af waarom lig ik op een spijkermat?! Dit doet toch hartstikke zeer? Die pijnprikkel, hoezo is dit zo relaxed? Waarom doe ik mijzelf dit aan. Ik begreep echt niet waarom Tamara zo enthousiast was. 

Achteraf had dit allemaal te maken met hoe ik op dat moment in mijn vel zat. Ik was niet zo gelukkig in mijn relatie, kon mijn draai niet echt vinden in de studie die ik op dit moment aan het volgen was en zocht vooral een uitweg in lekker stappen, festivals en tijd spenderen met mijn vrienden. Ik denk geen uitzondering voor een beginnende twintiger die niet zo goed weet wat ze voor haar toekomst wil. Ik had de rust niet om op de mat te gaan liggen. Deels ook omdat ik op dat moment juist geconfronteerd werd met de onrust die in mijn lijf aanwezig was. Ik kon mijzelf niet ontspannen waardoor de spikes pijn bleven doen.

Vrouw met hoofdpijn

Dit is een veelvoorkomende reden waarom de spijkermat (nog) niet werkt. En juist dit is ook een proces en de grootste reden waarom we iemand echt adviseren om gebruik te maken van de proefperiode van 60 dagen! De eerste keer op een spijkermat is niet altijd een pretje. Het kan echt een struggle zijn. In sommige gevallen kan het zelfs ervoor zorgen dat er emoties loskomen, of dat je misselijk wordt wanneer je op de spijkermat ligt.

Mocht dit ook bij jou het geval zijn stel jezelf dan ook gerust dat het een normale reactie is van jouw lichaam. Geef het de tijd en wees vooral niet te streng voor jezelf! Zet eventueel een fijn en rustig achtergrondmuziekje aan terwijl je op de mat ligt of een (geleide) meditatie. Ervaar je veel gedachten en schieten deze alle kanten op? Probeer jezelf dan te focussen op jouw ademhaling. Je kan hierbij ook gebruik maken van verschillende ademhalingsoefeningen die ook een positief effect hebben op de spanning in jouw lichaam. Dit heeft allemaal te maken met jouw zenuwstelsel.

Wil jij ontdekken wat de spijkermat voor jou kan betekenen? En je weet het, je kan de spijkermat 60 dagen uitproberen of het wat voor je is. Bestel deze dan hier en ontdek het nieuwe ontspannen!

Flowee Spijkermatten Manon & Tamara

Terug naar blog
1 van 3