Hoofdpijn en de Flowee Spijkermat

Regelmatig hoofdpijn?

Hoofdpijn, we hebben er bijna allemaal wel eens last van. Als je erg druk bent geweest, wanneer je stress ervaart of als we lang in een verkeerde houding hebben gezeten. Dit laatste gebeurt vaak bij mensen die veel achter de computer zitten bijvoorbeeld. Of wanneer we stress ervaren. Dit wordt vaak opgeslagen in de nek en schouders.

Een spijkermat kan jouw helpen bij hoofdpijnklachten. Huh een spijkermat? Die gebruikt de politie toch om auto’s te stoppen? Ja dat was ook onze eerste reactie toen we erover hoorden. Maar deze spijkermat lijkt meer op een spijkerbed zoals de Fakirs deze gebruikten. Een bed met scherpe spijkers om lichaam en geest in balans te brengen.

Spijkermat Flowee is een eigentijdse Nederlandse versie van dit spijkerbed met de goede effecten van toen. En wordt gebruikt om o.a. hoofdpijn te verminderen of verlichting te geven.

Flowee spijkermat vermindering van hoofdpijn


Soorten Hoofdpijn

Er bestaan veel verschillende soorten hoofdpijn:

 • Migraine
 • Spanningshoofdpijn, ontstaan door drukte en stress
 • Hoofdpijn, ontstaan door krampachtige houding
 • Hormonale hoofdpijn en hormonale migraine
 • Kindermigraine
 • Chronische hoofdpijn
 • Clusterhoofdpijn
 • Hoofdpijn door te veel medicatie gebruik

Naast de verschillende soorten hoofdpijn zijn er ook diverse oorzaken van hoofdpijn. Op de website van De Nederlandse Hoofdpijn vereniging kan je hierover veel informatie vinden.


Werking spijkermat kussen

Ondanks dat we zelf zo relaxed mogelijk door het leven gaan, hebben we persoonlijk ook wel eens last van (spannings-)hoofdpijn. Vroeger namen we dan vaak een paracetamol of ibuprofen, nu gebruiken we ons spijkermat kussen. Terwijl we op de bank zitten leggen we deze dan in onze nek. Door een rollende beweging te maken stimuleren we alle drukpunten in de nek en schouders waaronder ook de aanhechting spieren van de schedelrand.

De doorbloeding wordt gestimuleerd en maakt het lichaam endorfine en oxytocine aan. Natuurlijk gelukshormonen die ook een pijn verlagende werking hebben. Zo wordt het zelf herstellend vermogen van het lichaam aangesproken.

Spanningshoofdpijn wordt mede veroorzaakt doordat de aanhechting spieren bij de schedelrand stijf zijn en/of door een hoge concentratie van afvalstoffen in dit gebied. Door de doorbloeding te stimuleren gaat het daar warm worden en gaan je spieren meer ontspannen. Er ontstaat een betere afvoer van afvalstoffen. Je merkt al binnen enkele minuten verlichting.

Flowee spijkermat kussen


Andere over de ervaring met de Flowee Spijkermat:

 • Moniek uit Tilburg:

Sinds vorig jaar ben ik al in het bezit van een flowee mat, en nu heb ik ook het kussen erbij gekocht. Hier ben ik weer net zo blij mee als destijds met de mat. Het kussen zorgt er bij mij voor dat de spanningen in mijn nek loslaten, waardoor ik kalmer ben en mij beter kan bewegen. Top weer ❤️

 • Vera uit Voorburg:

Het is even wennen en uitproberen, maar de eerste keer was het al ontspannen, de tweede keer nog meer en op dag 3 dacht ik ‘s middags al: oh vanavond weer op m’n spijkermatje! Nu een weekendje weg en heb het kussen meegenomen. ‘S avonds lekker om de dag los te laten. Maar ‘s ochtends fijn om wakker te worden en nog even tijd te nemen voor de dag begint.

 • Miranda uit Huizen

Snelle levering van mijn spijkermat en kussen inclusief tips en advies om op te bouwen. Positieve eerste ervaring (ondanks dat van de mat afkomen voelt als een pleister lostrekken). Nekkussen verlichte mijn hoofdpijn al na paar minuten en onder de voeten terwijl ik achter mijn bureau zit voelt ook aangenaam. Bij de mat verdween de pijnprikkel snel waarna mijn rug enorm ging gloeien. Kan na een paar dagen nog niet zeggen of ik echt beter heb geslapen, maar het voelt verrassend ontspannen.

 • Ingrid uit Nistelrode

Ik was sceptisch en gebruik het pas een week, maar ik zie al verbetering in mijn slaappatroon. Als ik 's-avonds voor het slapen 15 min. op het spijkermatje (en bijbehorende kussen) ga liggen, dan slaap ik veel dieper. Heb ik bijgehouden via mijn smartwatch. voor heen krap 30 min. diepe slaap en nu al ruim een uur.

Op de pagina reviews kan je nog meer ervaringen en reacties lezen van gebruikers van de Flowee Spijkermat en kussen.

Wil jij de Flowee spijkermat of het kussen zelf uitproberen? Wil je graag ervaren of het voor jou ook werkt? Ga dan hier naar de webshop met spijkermatten!

Je krijgt de mogelijkheid om de spijkermat 30 dagen te gebruiken en testen. Niet tevreden?

Over 
retourneren doen wij niet moeilijk. Na ontvangst van de spijkermat ontvang je het aankoopbedrag weer terug.

De Flowee spijkermat verkopen wij in een aantal mooie kleurrijke combinaties.
Klik hier om de spijkermat naar jouw keuze te bestellen en vervolgens uit te proberen.

Naast de goede resultaten voor verlichten van hoofdpijn, heeft de spijkermat nog veel meer positieve effecten. Klik hier voor uitleg over het gebruik en de werking van de Flowee Spijkermat.

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.