Meditatiekussen kopen: waar moet je op letten?

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een meditatiekussen?

Een meditatiekussen zorgt voor een goede ondersteuning tijdens meditaties. Hierdoor kan je langer in een comfortabele houding mediteren zonder dat je last krijgt van verschillende ongemakken zoals zere enkels, pijnlijke knieën en een zeurend bekkengebied. Maar waar let je nu op bij een meditatiekussen kopen?

Als je op zoek gaat naar een meditatiekussen vind je een groot aanbod. Verschillende modellen, prijzen en materialen. Waar moet je nu op letten en wat maakt dat het ene kussen nu fijner zit dan het andere?

Met Flowee hebben we gekeken naar wat wij belangrijk vinden bij de aanschaf van een meditatiekussen. En deze punten delen we dan ook graag met jullie.

Tamara van Flowee op een groen meditatiekussen

Verschillende meditatiekussens

Het model van een meditatiekussen is het belangrijkste voor je keuze. En je kunt veel verschillende modellen meditatiekussens kopen. Welke bij jou past, dat hangt van je doel en je lichaam af. 

Hoe langer je bent of hoe minder lenig, hoe hoger het kussen moet zijn om goed te kunnen zitten. Ben je kleiner of juist hartstikke flexibel? Dan is een lager kussen waarschijnlijk beter. 

Als je niet erg flexibel in je bekken en heupgebied bent is het slim om voor een wat breder meditatiekussen te kiezen. Zo wordt je zitvlak meer ondersteund en krijgen je benen aan de zijkant meer steun. 

Vind je het fijn om in lotushouding te mediteren? Dan is een lager model waarschijnlijk prettiger. Je zit dan dichter bij de grond en kunt je knieën makkelijker laten rusten op de grond.

Je hebt ook nog de halve maantjes of sikkelvormige kussens: die worden veel gebruikt bij zwangerschaps yoga omdat dit kussen je bekken in de juiste positie helpt. Dit model geeft je meer beenruimte. Dit is ook geschikt voor als je veel mediteert en flexibele spieren hebt: je dit dan lager bij de grond met een kleine ondersteuning. 

Manon van Flowee op een meditatiekussen

Meditatiekussen kopen met goed zitcomfort

Een meditatiekussen moet in eerste instantie lekker zitten. Het kussen moet een goede ondersteuning bieden en zorgen voor extra comfort. Daarom zijn alle meditatiekussens van Flowee gemaakt met een vulling van boekweitkaf. Dit is een natuurlijk product dat mooi naar het lichaam vormt en de warmte van het lichaam niet vasthoudt. Zo kun je lang op het kussen zitten zonder dat het warm of klam wordt.

Stevig materiaal

De hoes van het kussen moet van stevig materiaal zijn en niet snel slijten. Het kussen is er ten slotte bedoeld voor langdurig gebruik. Let dus op het materiaal van de hoes. Wij kiezen er bijvoorbeeld voor om onze kussens van Canvas Katoen te maken. Deze vorm van katoen is sterker dan gewoon katoen. De stof is dikker en steviger. 

Aparte binnenhoes

Ga je een meditatiekussen kopen voor lange meditatiesessies? En gebruik je deze veel?  Dan is het fijn als je de buitenste hoes kunt wassen. Ook kan het fijn zijn als je wat langer mediteert om wat lager bij de grond te zitten. Dan is het erg belangrijk dat je de vulling ook het kussen kan halen. Ook fijn wanneer je de boekweitkaf wilt laten luchten. 

Al onze kussens hebben een aparte binnenhoes met daarin de vulling van boekweitkaf. 

 

Duurzaamheid

Niet geheel onbelangrijk is de duurzaamheid van het product. Als je een gaat meditatiekussen kopen dan wil je dat deze lang mee gaat, milieuvriendelijk is en gerecycled kan worden. Let daarom goed op de materialen waaruit het product bestaat. 

De meditatiekussens van Flowee zijn allemaal gemaakt van Canvas katoen, dit zorgt niet alleen voor een langere levensduur maar is ook goed te recyclen. Daarnaast is de vulling van 100% natuurlijk boekweitkaf en biologisch afbreekbaar. 

Flowee werkt samen met een kleine fabriek in India. Meer weten over de fabriek en deze samenwerking? Lees dan ons blog over de fabriek.

Bekijk hier alle ontspanningsproducten van Flowee, waaronder de meditatiekussens

Advies nodig bij het kopen van een meditatiekussen?

Heb je nog niet eerder op een meditatiekussen gezeten en vind je het dus lastig om te bepalen welk kussen bij jou past? Neem gerust contact op. Daar helpen we je graag met het uitkiezen van een goed model. 

Meditatiekussen Flowee 

Terug naar blog

Reactie plaatsen

Let op: opmerkingen moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.

1 van 3