Met de Flowee mat ervaar je binnen enkele minuten ontspanning
van je spieren, innerlijke rust of juist energie. Het is een waardevolle aanvulling op jouw dagelijkse routine en nodigt je uit om echt even een moment voor jezelf te nemen!

De scherpe uiteinden van de mat, ook wel bekend als
een acupressuurmat, prikken in de zenuwuiteinden van de huid. Dit stimuleert de
doorbloeding en zorgt voor een snellere en betere afvoer van afvalstoffen.
Bovendien stimuleert het de aanmaak van gelukshormonen zoals endorfine & oxytocine, wat zorgt voor extra ontspanning en vermindering van pijn.

De Flowee mat helpt bij problemen zoals slecht slapen, vermoeide en stijve spieren, burn-out en stress, hoofdpijn en (chronische) pijnklachten.

Flowee streeft naar een relaxed en gelukkig leven. Ons motto is dan ook: Relax Your Senses!

Tamara van Flowee met een fuchsia oranje Flowee mat

Voordelen Flowee mat

Onze matten worden veel gebruikt voor ontspanning, meer rust en als onderdeel van een gezonde leefstijl.

De mat stimuleert de aanmaak van endorfine en oxytocine, vermindert spanning in de spieren en heeft een positief effect op het bindweefsel.

De Flowee mat helpt bij:

✓ Slecht slapen
​✓ Rugklachten
​✓ Fibromyalgie
✓ Weinig energie
✓ Nek- en schouderklachten
✓ Stijve & vastzittende spieren
✓ Reumatische klachten
✓ Moeilijk kunnen ontspannen
✓ Vermoeide of pijnlijke voeten, hielspoor en wintertenen
✓ Frozen shoulder
✓ (Spannings-)hoofdpijn
✓ Migraine
✓ Chronische pijn
✓ Reumatische pijn
✓ Burn-out en stress
✓ Autisme & ADHD (ook bij kinderen)

Gebruik spijkermat
 • Symbool met vinkje

  ALTIJD 60 DAGEN UITPROBEREN

 • Symbool doos

  VOOR 16:00 BESTELD, DEZELFDE WERKDAG VERZONDEN

 • Symbool met hart

  5 JAAR GARANTIE

 • Symbool met duim

  GRATIS VERZENDING VANAF €75,-

Flowee is sinds 2011 hét Nederlandse merk spijkermatten!

 • Charlotte Labee - Schrijfster van de bestseller 'Overprikkeld Brein'

  Het Flowee spijkerkussen helpt bij nekklachten en hoofdpijn. Zelfs bij migraine geeft het super goed resultaat. Het helpt mij ontspannen en heft blokkades op.

 • Joep Rovers - Biohacker & Leefstijlexpert

  Ik ben echt een denker en op de Flowee mat staat de tijd en het hoofd echt even stil. Ik gebruik de mat vooral ’s avonds voor het slapen gaan.

 • Iris de Goede - Orthomoleculair Therapeut & Diëtist

  De Flowee mat zorgt voor meer energie, een beter herstel en maakt je hoofd leeg. Ik gebruik het matje van Flowee vaak na mijn werk om te ontprikkelen.

 • Women'sHealth

  De Flowee mat verlicht stijfheid in de spieren en zorgt voor een ontspannen gevoel. Een positieve ervaring!

Roel van Regie over eigen leven op een Flowee mat

Wat gebeurt er?

⏱️ 0-20 sec. Oh dit doet zeer! Moet dit nu zo fijn zijn? Die spijkertjes zijn echt scherp!

⏱️ 20-60 sec. Je lichaam stimuleert de doorbloeding en zorgt ervoor dat het warm wordt op de plek waar je de mat gebruikt.

⏱️ 1-2 min. De pijnprikkel en de warmte zorgen ervoor dat het eerst kan aanvoelen alsof je bent verbrand door de zon. Focus op jouw ademhaling en houd vol.

⏱️ 2-6 min. Er kan een tintelend gevoel ontstaan, soms ook jeuk.

⏱️ 6-8 min. Jouw natuurlijke lichaamsontspanning neemt het over. Het relaxen kan beginnen.

⏱️ 8-20 min. De natuurlijke doorbloeding is gestimuleerd, je spieren zijn ontspannen, de spanning gaat langzaam jouw lichaam uit. Er ontstaat een ontspannen en relaxed gevoel!

Bestel hier jouw Flowee spijkermat

Beter slapen, meer energie en vaker ontspannen! Ontdek de verschillende modellen:

 • Flowee spijkermat grijs met zeegroen voorkant

  Spijkermat

  De originele Flowee mat zoals deze in 2011 ontworpen is. Een hoge kwaliteit spijkermat geschikt voor iedereen.

  Bekijk hier de kleuren 
 • Flowee Spijkermat Eco Manadala groen met grijs voorkant

  Spijkermat ECO

  Kies je voor duurzaamheid dan ga je voor onze ECO spijkermat. Deze variant zorgt door de vulling van kokosvezels voor nog meer intensiteit.

  Bekijk hier de kleuren 
 • Flowee spijkermat kussen fuchsia met oranje voorkant

  Spijkermat Kussen

  Dit model is een mooie aanvulling op de gewone spijkermat of de ECO. Ideaal voor de nek en schouders en bij hoofdpijn.

  Bekijk hier de kleuren 
 • A. Bloemert

  Onvoorstelbaar wat deze mat doet, het was de eerste paar keer even wennen. Maar nu geeft het veel ontspanning, het slapen gaat veel beter. Ook helpt het tegen mijn chronische pijnklachten. Super tevreden dus! Zelfs mijn huisgenoten maken er al gebruik van!

  Geverifieerde review: 01-08-2023

 • M. Gruijs

  Aanrader! Wegens postcovidsyndroom werd mij een Flowee mat aangeraden. De eerste keer was het behoorlijk wennen! De prikkels zijn intens. Maar daarna voel ik m’n lijf ontspannen. De ontspanning daarna maakt dat ik sneller ‘oplaad’ en ook slaap ik een stuk beter. Wat een heerlijkheid!!

  Geverifieerde review: 15-05-2023

 • GA Rohling

  Wauw!! Ik was eerst wat sceptisch, maar vanaf het eerste gebruik ben ik er erg enthousiast over. Kan het iedereen aanraden. Het werkt ontspannend, minder spierpijn, het verlicht hoofdpijnklachten (icm het kussen) en ik slaap veel beter! Deze blijft!

  Geverifieerde review: 01-06-2023

Manon & Tamara van Flowee showcasen verschillende Flowee matten in het park
Charlotte Labee met een blauw spijkerkussen op de bank

Veelgestelde vragen over de Flowee mat

Wat doet een Flowee spijkermat?

Een Floweemat activeert het parasympathische zenuwstelsel van het lichaam dat zorgt voor rust, ontspanning en herstel. Wanneer je op de mat gaat liggen, ervaar je binnen enkele minuten een diepe ontspanning en neemt de stress en spanning in het lichaam af. 

Door deze diepe ontspanning zal je merken dat je gemakkelijker en dieper in slaap valt. Je wordt hierdoor uitgerust wakker. Daarnaast activeert de Floweemat gelukshormonen endorfine en oxytocine door de pijnprikkel die je in het begin kan ervaren. Deze hormonen zorgen er ook wel voor dat je jezelf extra relaxed gaat voelen. 

Een Floweemat wordt ook wel acupressuur mat of spijkerbed genoemd. En dat is niet voor niks. De scherpe uiteinden drukken op acupressuurpunten in het lichaam. Hiermee wordt de mat ook ingezet om de gezondheid te verbeteren en pijn te verlichten.

Waar is een Flowee spijkermat goed voor?

Een Floweemat is goed voor verlichting van spierspanning en pijn, vermindering van stress en stimulatie van de ontspanning, verbetering van de slaapkwaliteit, bevordering van de bloedcirculatie en de stimulatie van acupressuurpunten. 

De scherpe uiteinden van de spikes prikken in de huid waardoor de doorbloeding wordt geactiveerd en de gelukshormonen endorfine en oxytocine vrij komen. Het parasympathische zenuwstelsel wordt geactiveerd en binnen enkele minuten kan je jezelf volledig ontspannen voelen.

Hoe werkt een Flowee spijkermat en wat zijn de voordelen?

Het principe achter de Floweemat is gebaseerd op acupressuur, een traditionele Chinese geneeskunde die druk uitoefent op specifieke punten in het lichaam om de gezondheid te bevorderen en pijn te verlichten. De voordelen zijn betere ontspanning, beter slapen, vermindering van pijnklachten en meer energie.

Wanneer je op de Floweemat gaat liggen komen de scherpe punten in contact met de huid. Deze druk activeert acupressuurpunten in het lichaam, stimuleert de doorbloeding en activeert de aanmaak endorfine en oxytocine, wat kan helpen bij vermindering van pijn en stress. Endorfine heeft namelijk een pijnstillend effect en kan de waarneming van pijn verminderen.

Het principe achter de Floweemat is gebaseerd op acupressuur, een traditionele Chinese geneeskunde die druk uitoefent op specifieke punten van het lichaam om de gezondheid te bevorderen en pijn te verlichten. Dit is hoe een Floweemat doorgaans werkt.

Doet een Flowee spijkermat pijn?

Het ervaren van pijn bij het gebruik van een Floweemat kan sterk variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen vinden de sensatie onaangenaam, vooral in het begin, terwijl anderen het als ontspannend of verlichtend ervaren. 

Factoren die van invloed kunnen zijn op de pijnprikkel zijn: individuele gevoeligheid, gewenning, positie, de intensiteit door het gebruik van verschillende ondergronden en de tijd dat je op de mat ligt. 

Begin geleidelijk de tijd op de Floweemat te verlengen wanneer je begint met het gebruik ervan. Wellicht wil je eerst beginnen met een dun shirtje aan. Wanneer je een Floweemat besteld, ontvang je altijd een uitgebreide gebruiksbeschrijving met meer tips.

Waar komt de spijkermat vandaan?

Vroeger lagen de fakirs uit het oude India ook al op spijkerbedden, de moderne spijkermat komt van dit idee vandaan. Traditioneel werd de spijkermat gebruikt om de geest te zuiveren en verder te gaan dan de emotie van pijn.

In de jaren 70 ontwikkelde een Rusische arts de eerste spijkermat zoals wij deze nu kennen. Deze arts baseerde het gebruik van de spijkermat op de principes van acupressuur, bekend van de Chinese geneeskunde. Acupressuur is het stimuleren van specifieke punten op het lichaam, bekend als acupressuurpunten, om de energiestroom te bevorderen en de gezondheid te verbeteren.

 • Welke mat past het beste bij mij?

  Bij Flowee vind je verschillende modellen; de gewone spijkermat, een kussen, klein model en de ECO versie. Wil jij weten welk model voor jou geschikt is?

  Verschillende modellen 
 • Gebruik & Werking Flowee mat

  De Flowee mat kun je inzetten voor meer ontspannen, verlichting van pijnklachten en als onderdeel van een gezonde leefstijl.
  De mat wordt het meest gebruikt voor de rug. Maar kan op meerdere manieren ingezet worden.

  Spijkermat gebruik en werking 
 • Ervaringen van gebruikers

  Sinds 2011 is Flowee het Néderlandse merk spijkermatten. Duizenden enthousiaste gebruikers gingen je voor en delen hun fijne ervaringen.

  Spijkermat ervaringen