Aromatherapie en je spijkermat combineren: 5 tips!

Drukte en stress van het dagelijks leven kunnen soms overweldigend zijn. Gelukkig zijn er vele manieren om te ontspannen en om tot rust te komen. Waaronder het gebruik van de spijkermat i.c.m. aromatherapie. Door de duizenden kleine acupressuurpunten verlicht je binnen enkele minuten spanning, stimuleer je de doorbloeding en maak je onbewust jouw hoofd leeg van alle gedachten die maar blijven rondspoken. Deze voordelen kun je versterken door deze te combineren met aromatherapie. In dit blogartikel delen we enkele handige tips om aromatherapie te gebruiken in combinatie met je spijkermat voor een ultiem relax-moment.

1. Kies de juiste geur

Het kiezen van de juiste geur is essentieel bij het combineren van aromatherapie met je spijkermat. Elke geur heeft zijn eigen unieke eigenschappen en kan verschillende effecten hebben op je gemoedstoestand. Lavendel staat bijvoorbeeld bekend om zijn kalmerende en ontspannende eigenschappen, terwijl pepermunt verfrissend en verkwikkend kan werken. Experimenteer met verschillende geuren en ontdek welke het beste bij jou past.

2. Gebruik een aromatherapie-diffuser

Om de geurige oliën gelijkmatig te verspreiden, kun je een aromatherapie-diffuser gebruiken. Deze apparaten verdampen de oliën en verspreiden de geur in de lucht. Plaats de diffuser in de buurt van je spijkermat en geniet van de heerlijke geur terwijl je ontspant. Zorg ervoor dat je een diffuser kiest die veilig en gemakkelijk te gebruiken is.

Maud van Pure By Me (Webshop met Etherische oliën) over de spijkermat:

‘’Inmiddels gebruik ik de mat elke avond voordat ik ga slapen. In het begin voel ik een lichte pijnprikkel, vervolgens wordt dit een tintelend gevoel en daarna worden mijn rug, schouders en nek helemaal warm. Ik kom in een pure ontspanning: zowel mentaal als fysiek. De spijkermat is helemaal een onderdeel geworden van mijn avondritueel en sinds ik de spijkermat dagelijks gebruik (nu twee maanden) heb ik nog maar één keer hoofdpijn gehad!‘’

Lachende vrouw gebruikt aromatherapie en Flowee spijkermat

3. Combineer verschillende geuren

Je kunt ook verschillende geuren combineren om een unieke en persoonlijke aromatherapie te creëren. Probeer bijvoorbeeld lavendel en bergamot te mengen voor een rustgevende en opbeurende geur. Of combineer eucalyptus en citroen voor een verfrissende en energieke sfeer. Wees creatief en experimenteer met geuren in je aromatherapie die jou het meest aanspreken.

Het combineren van aromatherapie met je spijkermat kan de ontspannende effecten versterken en je helpen nog dieper te ontspannen. Het is echter belangrijk om te onthouden dat iedereen anders reageert op geuren, dus luister naar je eigen voorkeuren en pas de aromatherapie aan op wat voor jou het beste werkt.

4. Let op de kwaliteit van de oliën

Bij het kiezen van geurige oliën voor jouw aromatherapie is het van belang om te letten op de kwaliteit ervan. Kies voor oliën van goede kwaliteit die puur en onverdund zijn. Hierdoor ben je verzekerd van de beste resultaten en voorkom je mogelijke irritaties of allergische reacties. Doe wat onderzoek naar betrouwbare merken en raadpleeg indien nodig een specialist.

Bij Pure By Me vind je verschillende collecties en thema’s in etherische oliën. De oliën die je hier vindt zijn 100% natuurzuiver.  

5. Pas op met gevoelige huid

Als je een gevoelige huid hebt, is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het gebruik van geurige oliën wanneer je deze direct op de huid wilt gebruiken. Test altijd eerst een klein beetje olie op een klein deel van je huid om te controleren op eventuele reacties. Als je huid geïrriteerd raakt, stop dan met het gebruik van de olie en raadpleeg indien nodig een dermatoloog.

Klaar om je ontspanningsroutine naar een hoger niveau te tillen?

Gebruik de spijkermat in combinatie met oliën en ervaar de synergie van acupressuur en aromatherapie. Laat je betoveren door de geuren en geniet van de diepe ontspanning die je kunt bereiken met deze geweldige combinatie. Heb je nog geen spijkermat? Bestel dan vandaag nog jouw flowee spijkermat en ontdek ook het nieuwe ontspannen!

Benieuwd naar wat etherische oliën voor jou kunnen beteken? Gebruik kortingcode Flowee10 in de webshop van Pure by me !

Terug naar blog
1 van 3