Uitgebreide review van Jordy's ervaring met de Flowee Spijkermat

Regelmatig ontvangen we toffe reviews en ook mooie ervaringen over de Flowee Spijkermat. Graag lichten we zo'n ervaring uit in ons blog. Deze keer die van Jordy, 32 jaar, wonend in Nijmegen en werkzaam als Product Owner. Een drukke baan met veel verantwoordelijkheden. Naast zijn werk heeft Jordy een blog over fitness, supplementen, voeding en schrijft hij over zo’n beetje alles wat met lichamelijke en geestelijke gezondheid te maken heeft.

Lees hieronder de ervaring van Jordy over de Flowee Spijkermat. 

Via via in contact met de spijkermat

Van een collega die ook fanatiek aan krachttraining doet hoorde ik dat hij sinds enkele maanden een spijkermat van Flowee gebruikte. “Een matje met plastic spikes?” Ik was bijzonder sceptisch, maar hij was enthousiast over de effecten dat ik mezelf er in ben gaan verdiepen.

De vele positieve effecten die door veel gebruikers online beschreven worden bleken in verhouding tot de prijs van een Flowee spijkermat bijna te goed om waar te zijn. Er was echter maar één manier om dat zelf te ontdekken: in de digitale winkelmand ermee.

Flowee spijkermat

Langer herstel nodig en slaapproblemen

Op mijn 25ste kon ik zonder problemen 4, 5 tot wel 6 dagen per week zonder problemen een uur tot twee uur per dag in de sportschool staan te rammen.

Herstel was geen probleem, en ik kon er de volgende dag weer tegenaan. Nu op mijn 32ste begin ik steeds meer te merken dat er wat pijntjes en ongemakken blijven hangen. Een stijve stramme onderrug na de dag ervoor deadliften, vaste schouders en nek en het herstellen van mijn lichaam dat langer duurt.

Ook mentaal was ik vaak rusteloos. Werk was (en is) druk met veel verantwoordelijkheden en vragen van collega’s. Dat had niet alleen effect op mijn humeur, maar ook op mijn slaapkwaliteit. Dat is funest, want als er iets belangrijk is voor optimaal spierherstel dan is het wel de kwaliteit van je slaap.

Man weinig slaap

De eerste indruk op de spijkermat

De eerste indruk van de Flowee spijkermat... Laat ik met de deur in huis vallen: ik was aardig teleurgesteld.

Het liggen op de mat was alles behalve een aangename ervaring. Ook met shirt aan zat het tegen het pijnlijke aan en was het vooral heel ongemakkelijk. Ontspannen zat er totaal niet in. 

Online waren er vergelijkbare ervaringen te vinden, en leek het vooral een kwestie van doorzetten te zijn: het is even wennen.

Eureka: het werkt?!

Na de eerste week begon het gebruik van de mat zowaar fijn aan te voelen. Mijn rug en benen voelden na enkele minuten heerlijk warm aan en ik had zelfs het idee dat ik er op in slaap kon vallen.

Daarom combineerde ik het liggen op de mat met dagelijks mediteren. Een meditatie muziekje op YouTube of op Spotify erbij en ik sloeg twee vliegen in een klap :-).

Na enkele weken merkte ik subtiele maar merkbare verbeteringen in veel opzichten. Ik voelde me lichamelijk frisser en sterker voor en tijdens het sporten, en had minder last van de pijntjes die ik al enige maanden bij me droeg.

Ook heb ik het idee dat ik meer focus heb, zowel op het werk als in de sportschool. Mijn hoofd voelt leger, met meer ruimte voor ideeën op wat rustiger vaarwater. De gewichten die ik kan verzetten zijn iets (maar niet explosief) gestegen. Ik denk dat dat komt doordat de slaapkwaliteit (die slechter werd) drastisch is verbeterd.

Langer slaap ik niet zozeer, maar wel dieper. Ik word s nachts niet meer zo vaak wakker en heb een uitgerust gevoel wanneer ik in de ochtend naast mijn bed sta. Al met al is de Flowee spijkermat het voor mij meer dan waard. Het is een vast ritueel in mijn week geworden en ik kijk er regelmatig naar uit.

Roel van Regie Over Eigen Leven op een Flowee spijkermat

Ervaring Spijkermat

Al zijn ervaringen en bevindingen op en met onze spijkermat heeft Jordy beschreven in een uitgebreide recensie. Op zijn website MuscleMeister.nl kun je de review van de Flowee spijkermat bekijken.

 

Terug naar blog
1 van 3